22 червня 2012 16:11
16

Дмитрий СЕЛЮК: "Ярмоленко не продадут, а Милевскому нужно сменить команду"

Стрічки новин спортивних ЗМІ заполонила інформація про зацікавленість нашими футболістами іноземними клубами. Артема Мілевського сватають в "Тотенхем", Андрія Ярмоленка в "Мілан", Євгена Селіна в московське "Динамо", а Євгена Коноплянку у низку англійських клубів. Чи справді три матчі чемпіонату Європи збільшили попит на наших футболістів "Футбол 24" поцікавився у відомого футбольного агента Дмитра Селюка.

- Дмитре, виступ на Євро-2012 збільшив трансферну вартість футболістів збірної України?

- Ні, не збільшив. Ціни на наших футболістів і так захмарні, нікуди їм уже рости.

- Хуанде Рамос свого часу оцінив Євгена Коноплянку у 50 мільйонів євро, недавно ходили чутки, що англійці готові його купити за 10 мільйонів. Яка його справжня вартість?

- Свого часу Рінат Ахметов звернув увагу на Коноплянку і через мене запропонував "Дніпру" 15 мільйонів. Ігор Коломойський відмовився продавати футболіста. Якщо згадати ігри Євро-2012, такі команди як збірна Франції, то там є значно дешевші футболісти, які грали значно краще за Коноплянку. Не хочу сказати, що Євген є поганим футболістом, просто ці цифри тільки для пострадянського простору. В Україні 15 мільйонів коштує тільки український паспорт. Ну нехай хтось купить Коноплянку, але охочих чомусь не має.

- Були розмови про те, що Євген Хачеріді може перейти в якийсь англійський клуб …

- Типаж Хачеріді підходить якомусь британському клубу. У нього є плюси і є мінуси. Він ще молодий, тому не має потрібної стабільності. Якщо йому кудись переходити, то тільки в англійські клуби середньої ланки. Ще він може бути востребуваним в Німеччині.

- Теж саме стосується і Дениса Гармаша?

- Чому? Ні, я так не скажу. Гармаш, потрібно віддати належне, є непоганим футболістом. Взагалі, трансферний ринок пострадянського простору для мене є загадкою. Безус, кажуть, коштує 5 мільйонів… Це смішно, де Безус, а де 5 мільйонів? Так, він хороший хлопець, нормальний футболіст, але де він грав, що він показав? Нормальні клуби хочуть купувати футболістів, які пройшли нормальні чемпіонаті, пограли в нормальних клубах. На сьогодні за 5 мільйонів можна купити реально хорошого футболіста, дуже хорошого. В Україні, як і в Росії проводиться якась незрозуміла політика. Думаю, через це збірні обох країн і вилетіли із Євро-2012. Інакше було би, якби існувала чесна конкуренція. Справа не в ліміті, а в чесній конкуренції. Тоді були би ціни об’єктивні, а хлопцям було би що доказувати. А зараз зарплати великі і не має потреби щось комусь доводити. Хоча із англійцями команда Блохіна грала дуже достойно.

- За Андрія Ярмоленко хтось в змозі запропонувати таку ціну, яка би влаштувала київське "Динамо"?

- А яка це може бути ціна?

- Мені здається, якби за Ярмоленка хтось давав 15 мільйонів євро і сам Андрій дуже хотів перейти в цей клуб, Ігор Суркіс його не втримував би?

- Це усе відносно. В Ігоря Михайловича сьогодні може бути один настрій, а завтра інший. Багато чого залежить від фінансового становища. У кожного клубу повинна бути стратегія розвитку. Не так як в "Таврії", а так як в "Шахтарі". В "Динамо" така стратегія теж є. Якщо є така стратегія, то Ярмоленка продавати ніхто не буде. Він молодий перспективний футболіст. Якщо усіх таких продавати, то хто гратиме? Тому вони повинні зацікавлювати, мотивувати футболістів залишитися в тому ж київському "Динамо". Інакше це буде не "Динамо", а посередній клуб. Не думаю, що Ігор Коломойський продасть Коноплянку, бо той є ключовим гравцем "Дніпра". А Ярмоленка не продадуть, бо він є ключовим гравцем "Динамо". І справа не в грошах. Можливо, в цьому є проблема, що Коломойського ніякими грошима не здивуєш.

- А Артем Мілевський є ключовим гравцем "Динамо"?

- Думаю, що ні.

- На нього є попит у Європі?

- Колись вам уже розповідав, що особисто телефонував Ігорю Суркісу і розповідав про те, що один клуб Мілевським цікавиться. Ігор Михайлович сказав, щоби я поговорив із Мілевським. Той мені сказав, що його агент Лахтер і я відразу відмовитися продовжувати розмову на цю тему.

- Це було кілька років зараз. А тепер попит на Мілевського у Європі є?

- Хочу сказати, що Мілевський не такий поганий футболіст, як про нього пишуть. У нього є певні якості. Мілевському потрібна людина, яка би вела його по житті. Артем зараз більше виходить на заміни, це не добре. Мені здається, що на цьому етапі кар’єри Мілевському потрібно перейти в закордонний клуб. Чому? Тому що він таким чином буде відірваним від нічного київського життя. І у нього появиться мотивація щоби прогресувати. Якщо він в якомусь клубі сяде на лаву запасних, то поховає себе, як футболіста, як особистість. Тому він буде змушений доводити тренеру свою профпридатність. Думаю, на сьогодні для Мілевського найкращим виходом є зміна чемпіонату, в якому він виходитиме на поле із новою мотивацією.

- Хто, на ваш погляд, із українських футболістів найкраще проявив себе на Євро-2012?

- Мені дуже не сподобалася гра із французами. Не тому що програли, а через погану гру футболістів, приречений вигляд команди. Не було духу в збірної. Перемога у першій грі проти шведів є заслугою Андрія Шевченка. Він на мене справив враження. Думав, що Шевченко своє відіграв. Але Андрія справді великий футболіст. Він зібрався, вийшов на поле і в потрібний момент в класному стилі забив два потрібні голи. Після матчу я подумав, що на його би місці подякував би уболівальникам і вважав цю гру прощальним українським акордом. Завершення кар’єри було би гарним. Шевченко на мене справив враження, а інші… При всій повазі до Олега Блохіна, вважаю не правильним випускати київську зв’язку захисників Хачеріді-Михалик. Останній ж не грав півроку. У матчі із англійцями вийшов Ракицький. В останньому матчі, мабуть через сором за поразку від французів, хлопці грали достойно. Не важливо, що українці програли, головне, що за такий футбол нікому не соромно. Коноплянка не погано відіграв, він мені подобається, як футболіст. Головне, щоби "звіздіти" не почав. Якщо буде професійно працювати, буде з нього толк. Також мені до вподоби гра Ярмоленко.

Розмовляв Андрій Захарчук

 

В "Динамо" така стратегія теж є. Якщо є така стратегія, то Ярмоленка продавати ніхто не буде. Він молодий перспективний футболіст. Якщо усіх таких продавати, то хто гратиме? У Суркиса стратегия продать подороже да дом новый построить
наверное легче, проще и дешевле сменить одного человека чем полкоманды, неужели суркис это не понимает
Милю было бы и вправду неплохо куда-нибудь в АПЛ на пробу хоть на годик в аренду отправить - а вдруг и вправду заиграет, так сказать второе дыхание откроется если мотивация появится.
Я наверное субъективен, потому что мне нравится Артем, но думаю что дешевле и эффективнее привести его в чувство чем купить адекватную замену, а с нашей селекцией тем более. Судя по количеству игроков которыми забивают центр поля Милевского в Динамо видеть не хотят.
Сховати
к сожалению привести в чувства Артемку не представляется возможным...Он поплыл и не в малой мере именно Семину...Жаль будет если он сейчас не перейдет в другой клуб, топтание на месте начинает приобретать угрожающие черты...
Сховати
Поплыл он после прихода Газзаева,когда тот отобрал у него капитанскую повязку и отдал Шеве.А Милевский - лидер как человек и это его хорошо "трухануло"
Ще він може бути востребуваним в Німеччині. --------------------- либо не переводите - либо делайте это грамотно!
Не знаю как там будет Кранчар, что с Дуду, Бертольо и остальными будет делать Семин, но Милевский на данный момент это 100% вариант того кто может отдавать изумительные пасы практически в каждом матче по несколько штук, к тому же если его голевое чувство вновь проснется то цены ему в Динамо не будет. Был бы другой тренер.. а так Милевского вряд ли стоит продавать, даже не смотря на то, что если еще немного повременить его уже никто и не возьмет.
меня вот эта новость озадачила http://dynamo.kiev.ua/news/103713.html
Сховати
брехня скорее всего.
Фигня полная. Хотя я хочу, чтобы было правдой, но маловероятно. Да и не для АПЛ он.
Было бы отлично, если бы какой-то Палермо или скажем любимая Рома предложила 7-10 млн евро за Милю.. Клуб бы особо не пострадал от такого трансфера, да и для Артёма это был бы новый вызов, все же засиделся он в Динамо, пора уходить.. Так же как и Нинковичу, Алиеву, Аруне, Юссуфу, Каддури, Богушу, Кичаку, Эскобару, Кравцу и тд..
Сховати
Вот, вот. Правда никто не предлагает пока, да и ИМС нос задерёт с ценой.
Какой вызов в болтании в середине таблицы серии А, в 1.5-2 раза меньшей зарплате с учетом налогов и стране, где не знаешь ни одного слова, и нужно учить незнакомый язык для человека у которого уже всё есть в жизни? Одно дело, когда уезжаешь в 20-22 года молодым пацаном, а другое, когда поиграв в ЛЧ, на ЧМ и ЧЕ едешь в болтающуюся в середине команду со своими перманетными кризисами. Миля там закончит играть через полгода. Вызов может быть только в переходе в команду сильнее Динамо.
Сховати
Не думаю, что Рома слабее Динамо, возможно, нынешняя - да, но это все проделки Луиса..)
К сожалению, много команд сильнее нас( Но вы правильно сказали, что он никуда не перейдет. Здесь денег больше, напрягаться много не надо. Даже если Суркис захочет мне кажется сам Миля не договорится ни с кем(