23 серпня 2010 22:58
57

Мирон МАРКЕВИЧ: "Я не вижу будущего в сборной Украины"

Мирон Маркевич, головний тренер збірної України з футболу, в офіційній заяві для преси сказав, що причиною його рішення про добровільну відставку стала дискримінація і несправедливі, на його думку, санкції Федерації Футболу України щодо футбольного клубу Металіст.

Фідель Павленко розпитував пана Маркевича докладно про причини, які змусили його до відставки.

Бі-Бі-Сі: Які у вас є підстави звинувачувати федерацію, лише через рішення позбавити дев’яти очок “Металіст”, у зв’язку з буцім-то договірним матчем?

Мирон Маркевич: Це перша причина, бо раптово всі стали настільки чесними в Україні, що мені просто сльоза тече. Піймали “Металіст” і зробили з нас невідомо кого. А на мене як на тренера “Металіста”, також тінь падає. Тому виходить, що в мене морального права немає тренувати збірну України.

Бі-Бі-Сі: Наскільки тема договірних матчів і корупції в українському футболі є актуальною та серйозною?

Мирон Маркевич: Вона завжди була серйозною, я напевне більше всіх працюю в Україні і знаю дуже багато. Я намагаюсь бути порядною людиною, правда не завжди це виходило. Те, що твориться зараз навколо “Металіста”, - це просто фарс по указці окремих людей, і я не хочу в ньому брати участь.

Бі-Бі-Сі: Президент харківського «Металіста” Олександр Ярославський сказав, що ви ухвалювали рішення щодо відставки з посади тренера збірної абсолютно без його порад чи участі. Наскільки ви координуєте свої дії з паном Ярославським?

Мирон Маркевич: Звичайно, я не можу сказати, що він мені наказав кидати збірну. Це питання назрівало вже давно. Все починалось не так як треба: спочатку наче призначили і все добре, але потім з’явилась така тема, як договірний матч “Карпати”-“Металіст”. Чомусь вона виникла через два роки, знайшли якусь “ліву” касету… Я себе не почував тренером, а коли приїхав на жеребкування чемпіонату Європи, президент федерації сказав, що він не хотів такого тренера – напевне, тоді мені потрібно було подати у відставку. Але я це тримав у собі, потім зіграли чотири гри, я дивився, аналізував. Я не можу зараз розповісти всі нюанси, тому що це не цікаво, і виглядатиме як виправдання з мого боку. Але повірте мені, коли я робив таку заяву - я знав, що роблю. Я не бачу майбутнього у збірній України.

Бі-Бі-Сі: Ви не бачите свого майбутнього у збірній, чи майбутнього у збірної України взагалі?

Мирон Маркевич: Я вам кажу як воно є – я не бачу майбутнього взагалі у збірної України.

Бі-Бі-Сі: Але під вашою орудою збірна України почала грати у цікавий футбол, принаймні не програла жодного матчу.

Мирон Маркевич: Ми з тренерським штабом максимально зробили те, що повинні були зробити. Я порозумівся з тренерськими помічниками, тому що те, як грала збірна України раніше, не всіх влаштовувало, і ми хотіли щось змінити. Наскільки це вдалося – не мені судити, але ми побачили рух вперед. Я думаю, якщо мої наступники продовжать це, то, можливо, щось вийде, але якщо їм не будуть заважати. А я не вірю, що заважати їм ніхто не буде.

Бі-Бі-Сі: З нашої розмови випливає, що засадничі проблеми українського футболу криються не лише у залаштункових процесах. Проблеми можна було б вирішити, якби не було певних особистих конфліктів, скажімо, між президентом федерації і президентом клубу “Металіст”, президентом федерації і президентом клубу “Шахтар”?

Мирон Маркевич: Саме так. Я тренер, це моя робота, і я відповідаю лише за неї. А що там робиться нагорі, хто з ким розмовляє чи не розмовляє, - мене не повинно цікавити. Але я патріот України і я хотів би, що те все відійшло на другий план. Тому що через два роки приїдуть кращі команди Європи, і Україні треба виставити достойну команду. А зараз так виглядає, що ніхто про збірну не думає, і нікому вона не потрібна. Можливо, я своїм рішенням щось зрушу. За чотири місяці я отримав задоволення від роботи зі збірною, це була одна сім’я, панувала прекрасна атмосфера. І цей період я буду згадувати у найкращих своїх думках.

Бі-Бі-Сі: На вашу думку, запрошення на посаду тренера збірної іноземного фахівця – відомого, вольового, незалежного - допомогло б усунути підводні течії у стосунках між федерацією та клубами і особистими амбіціями певних керівників?

Мирон Маркевич: Я думаю, що він з глузду тут з’їде – будь-який, навіть найбільш титулований.

Бі-Бі-Сі: Тобто, не зможе працювати в Україні?

Мирон Маркевич: Я знаю, що я говорю. Я вже 27 років тут працюю: з глузду з’їйде той тренер і втече швидше, ніж я.

Да уберите вы уже эту ...лицо с главной! Как гляну, так в сортир бегу!))
Сховати
Уберите!! Товарища жалко!! А вдруг ещё на воду счётчик стоит... так товарищ вообще в "трубу" вылетит))) А если серьёзно, так и хрен с ним. Если тренеру побарабану сборная страны, так и стране побарабану такой тренер.
Сховати
Спасибо, дорогой! Приятно ощутить заботу умного человека!)))
The People: "Динамо" отпустит Милевского в "Ливерпуль" за £12 млн "Ливерпуль" никак не может договориться с киевским "Динамо" по поводу нападающего Артема Милевского. Как стало известно The People, мерсисайдцы предлагают за украинца 9 миллионов фунтов, в то время как бело-голубые требуют 12. Параллельно "красные" ведут переговоры с ПСВ касательно левого защитника Карлоса Сальсидо, но приоритетной трансферной целью на этой позиции для них является фулбек "Фулхэма" Пол Кончески, передает News of the World.
А вообще, я очень рад, есть шанс получить нормального тренера.
Мирон Маркевич: Я вам кажу як воно є – я не бачу майбутнього взагалі у збірної України. Без комментариев.
Маркевич отличный тренер. То что он сказал - прерогатива Ярославского. У Богданыча всегда было собственное достоинство и я всегда уважал этого тренера. Жаль вот такие уроды как Ярославский все паскудят. Уверен, Маркевич бы никуда не ушел бы если бы не Ярославский. Он все четко сказал, его травили еще за 4 игры до этого, и он спокойно относился - но вот устная команда Ярослвского и результат... Зря вы Маркевича поливаете, он единственный тренер в последнее время дающий результат и добротную игру.
Сховати
"он единственный тренер в последнее время дающий результат и добротную игру" И тем не менее, он сказал то, что сказал - не Ярославский, не Ахметов, а именно Маркевич. Никто его за язык не тянул. А то, что он неплохой тренер, не оправдывает его моральных качеств. Талантливые негодяи, к сожалению, нередкое явление.
Сховати
Да, ты прав.
Мдя... Ушел.Так уйди достойно.
Просто сборная и клуб - разные вещи. В клубе неудачи можно свалить на судей, на Суркиса, да мало ли на кого. А в сборной - судей ФФУ не назначает, Суркис УЕФА не купил, и т.д. В общем, понял мужик, что надо валить, и валить красиво. А тут такая возможность! Ой, а как он красиво Кривбассу облажался! Теперь осталось красиво из Металлиста уйти. Тренировать Мелащенко. За картошку и помидоры, а не за "капусту".
Поддержываю, ушел и пусть идет на .........,не видит он ничего, тренер мать ....го, 3 игры подряд дома неможет выграть, Жажа взбунтовался - правильно зделал, проигрывая 2:4 сидит с видом что его все кинули, игроки рвались отыгратся - а он мацыон принимает психологический. Я против чтобы тренер команды ЧУ был и тренером сборной.
Будущего он не видит... Гнида дешевая!
Та там целая цепочка получается: Ахметов - Ярославский (Маркевич) - Данилов против Суркиса))