29 травня 2023 16:58

"Динамо" – "Верес" 3:0. Звіт про матч. Поява джокерів принесла киянам розгромну перемогу

У 29-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" чекала гра проти одного з аутсайдерів чемпіонату в особі "Вереса".

Стартовий склад киян відрізнявся від того, яким він був у попередній зустрічі із "Колосом". Замість Тимчика з перших хвилин на поле вийшов Караваєв, на позиції правого вінгера Беніто змінив Перріса, до опорної зони повернувся Сидорчук.

Динамівці розпочали матч із того, що спробували закрити суперника на його половині поля, але тиск на оборону підопічних Вірта не призвів до небезпечних моментів біля воріт Когута. На 8-й хвилині "Вересу" вдалося вийти в атаку, яку ударом у руки Бущану завершив Близнiченко.


Далі Рамірес головою замикав навіс Беніто – Когут був на місці. При цьому у венесуельця зафіксували офсайд. "Верес" відповів пострілом Пасіча з лівого краю штрафного майданчика. Удар вийшов хоч і сильним, але дуже неточним. М'яч відлетів далеко на трибуни.

Зважаючи на те, що на більше команди у перші 20 хвилин не награли, матч складно було назвати видовищним. Діям динамівців попереду не вистачало гостроти, а гравцям "Вереса" банального класу. Хоча на 26-й хвилині він міг їм і не знадобитися.


Обрізкою "Динамо" під час атаки ледь не скористався Шарай. Хавбек рівненців вибігав на побачення з Бущаном, але далеко відпустив від себе м'яч, чим грамотно скористався кіпер киян та ліквідував загрозу.

Тим часом Сидорчук уже був на жовтій картці. Вирішив не відставати від капітана команди й Дячук. За фол на Шараї у центрі поля центрбек киян також отримав попередження. Незадовго до перерви ледь не забив Андрієвський. Хавбек киян здорово пробив зі штрафного - м'яч влучив у поперечину.


На другий тайм "Динамо" вийшло без Беніто, якого замінив Тимчик. Незабаром після появи команд на полі забійний момент втратив Рамірес. Венесуелец головою замикав навіс Дубінчака, і після його удару з відскоком від газону на допомогу "Вересу" знову прийшла поперечина.

Втім, за кілька хвилин легіонер "біло-синіх" зумів реабілітуватися. Караваєв у непростій ситуації зумів виконати передачу на Раміреса, який опинився перед Когутом та захисником, прибрав обох на замаху та вразив уже порожні ворота.


На 60-й хвилині "Верес" мало не забив сам собі. Кучеров віддав невдалу передачу на Когута, але на лінії воріт свого кіпера підстрахував Вовченко. Тут же колектив із Рівного ледь не зрівняв рахунок. Небезпечний удар Кльоца в ближній кут пройшов у сантиметрах від стiйки. І не факт, що Бущан зміг би врятувати.

Шовковський не став тягнути із замінами, випустивши Волошина та Гармаша замість Кабаєва та Раміреса. Щойно вони вступили в гру, як Денис вивів Назара на побачення з Когутом, той обіграв голкіпера і... не влучив по порожніх воротах з не найгострішого кута.


Коли вже здавалося, що все йде за планом "Динамо", арбітр призначив у ворота Бущана пенальті. На 86-й хвилині Сирота сфолив у штрафному майданчику на Балані. Виконувати 11-метровий підійшов Владислав Шестаков та не зумів переграти кіпера "біло-синіх".


А на 89-й хвилині кияни зняли всі питання про переможця матчу. Гармаш скористався передачею Дубінчака з лівого флангу та ударом у дотик відправив м'яч у ближню дев'ятку. Остаточно добив "Верес" Волошин. У компенсований арбітром час Назар отримав пас від Караваєва і зблизька пробив Когута. "Динамо" перемагає з рахунком 3:0.