8 травня 2023 15:17
2

"Кривбас" - "Динамо" 0:1. Звіт про матч. Непроста перемога у Кривому Розі

У рамках 25-го туру чемпіонату України «Динамо» завітало до Кривого Рогу, де йому протистояв місцевий «Кривбас». Нагадаємо, що в останньому очному матчі кияни переграли цього суперника з рахунком 3:1, і сьогодні вони були налаштовані цей результат щонайменше повторити.


Якщо порівнювати стартовий склад киян на нинішню гру із тим, який вийшов минулого туру на «Ворсклу» (2:1), то виконувач обов’язків головного тренера Олександр Шовковський вдався до двох змін. У центрі оборони замість Дячука з’явився Попов (Максима не було навіть у заявці через дискваліфікацію), а ліворуч в захисті вийшов не Вівчаренко, а Дубінчак.


Через повітряну тривогу на всій території України поєдинок розпочався на 15 хвилин пізніше. Вже на старті зустрічі Нещерет змушений був уступати у гру, в ефектному стрибку парирувавши небезпечний удар від Микитишина. Щоправда, як виявилося потім, форвард був у положенні поза грою.


Динамівці намагалися нав’язувати свою гру, особливо активно флангом проривався Беніто, але такі рейди до небезпеки не доходили. Натомість «Кривбас» несподівано для багатьох виглядав гостро, часто вдаючись до підступних дальніх ударів. Потужно стріляли по воротах киян Капич та Задерака, але в обох випадках Нещерет зіграв надійно.


«Динамо» створило свій перший небезпечний момент на 20-й хвилині. Кабаєв продерся лівим флангом, прострілив на Буяльського, той перевів далі на Беніто, а нігерієць дещо затягнув з ударом і в підсумку не зміг акцентовано пробити із дуже хорошої позиції. Хорошу нагоду змарнував вінгер…


Надалі у першому таймі було вкрай мало не лише гольових моментів, а й взагалі будь-яких спроб від команд. Можна виокремити лише точний дальній удар від Хомченовського, а також заблоковані постріли Беніто та Кабаєва.


А ось перед самою перервою «біло-сині» ледь не пропустили. Господарі розіграли штрафний удар, після якого м’яч рикошетом від стінки підлетів до Капича, а боснієць з вигідної позиції розстрілював Нещерета. На щастя, Руслан знову врятував киян, відбивши м’яч у поперечку. Як наслідок, команди пішли на перерву з нулями на табло.


А вже одразу по перерві, на 48-й хвилині, «Динамо» вийшло вперед. Криворіжці відбилися після одного зі стандартів біля своїх воріт, але атака київського колективу продовжилася: Дубінчак перевів праворуч на Андрієвського, той подав у штрафний майданчик, а Попов точним ударом головою вколотив м’яч у сітку – 1:0!


Після забитого м’яча динамівці дещо збавили оберти, сконцентрувавшись на контратаках. І в киян було кілька перспективних випадів, один з яких завершився не надто сильним пострілом від Сидорчука, інший – заблокованим ударом Ваната із дуже вигідної позиції.


Надалі в поєдинку наступило затяжне затишшя, якщо говорити про небезпечні моменти, яке тривало аж до 78-й хвилині. За 12 хвилин до кінця основного часу біля воріт «Динамо» було неспокійно: Понєдєльнік небезпечно прострілював у карну зону, але, на щастя, на його передачу ніхто не відгукнувся.


А на 83-й хвилині збільшити свою перевагу могли вже гості. Сидорчук зряче перевів праворуч на Перріса, той віддав Волошину, а Назар точною передачею вивів на ударну позицію Раміреса. Проте використати свій момент венесуелець не зміг, не зумівши переграти Кліщука в ближньому бою.


Протягом останніх хвилин кияни хоч і мали небезпечні контратаки, які завершилися неточними ударами від Перріса та Волошина, але в основному вони сконцентрувались на збереженні мінімальної переваги. І динамівці все ж зуміли надійно відіграти в обороні та втримати переможний результат – фінальний свисток ознаменував перемогу з рахунком 1:0.

Адміни, про Царенко в опитуванні забули, чи він просто не вмістився?
С победой !