20 травня 2023 17:47
1

"Олександрія" – "Динамо" 1:5. Звіт про матч. Кияни реабілітувалися за поразку від "Чорноморця"

У 27-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" у гостьовому матчі проти "Олександрії" могло реабілітуватися за поразку від "Чорноморця".


Порівняно з поєдинком проти одеситів у стартовому складі киян відбулося одразу кілька змін. З перших хвилин на поле вийшов Тимчик, який відбув дискваліфікацію. Кабаєв на лiвому фланзі півзахисту замінив Волошина, а Перріс – Беніто на правому. Сидорчук залишився поза заявкою на гру, тому його позицію зайняв Андрієвський. Компанію в середній лінії Олександру склав Шепелєв.

Вже на перших хвилинах зустрічі пішов сильний дощ, але досить швидко вщух, тому на грi команд під час стартового відрізку погодні умови особливо не позначилися.


На 8-й хвилині Перріс пройшов вперед правим флангом до лицьової лінії і прострілив на 11 метрів. Там виявився Андрієвський, який бив у дотик, але у площину не влучив. Господарі відповіли ударом Мустафаєва з льоту повз дальнiй кут.


У наступному епізоді на забійній позиції після передачі Перріса опинився Буяльський. Від неприємностей "Олександрію" у відчайдушному стрибку врятував Бабогло, який кинувся під удар динамівця.

Шикарну можливість відкрити рахунок упустив Шепелєв. Хавбек "Динамо" втік у контратаку, увійшов до штрафного майданчика, підпрацював м'яч під праву ногу, проігнорувавши забігання Буяльського, і послав м'яч у стIйку.

Втім, незабаром кияни таки розпечатали ворота Шевченка. Андрієвський на 17-й хвилині потужним пострілом низом замкнув простріл Кабаєва, який розкрутив на лівому краю штрафного майданчика Скорка.


Підопічні Ротаня не опустили руки та створили два моменти. Ковалець після розіграшу кутового пробив над воротами, а удар Мустафаєва під перекладину Нещерет кінчиками пальців перевів на корнер.


У динамівців не забив Ванат. Владислав намагався переправити м'яч у кут після красивої контратаки "біло-синіх" за участю Перріса та Буяльського, але схибив. І тут же "Динамо" вибачив Кулаков, пробивши в сантиметрах від дальньої стiйки воріт Нещерета.

На 32-й хвилині Ванат реабілітувався за втрачений момент. Форвард киян отримав передачу до штрафного майданчика від Перріса, на замаху уклав на газон Бабогло, прибрав зі свого шляху Логінова і не залишив жодних шансів Шевченку.

Проте ще до перерви "Олександрія" відродила інтригу у матчі. Ковалець з правого флангу виконав передачу в центр штрафного майданчика, куди набіг Сігеєв і вбив м'яч у сітку. Нещерет ніяк не міг врятувати свою команду.


Початок другого тайму вийшов не таким багатим на події. "Олександрія" зусиллями Шулянського, що вийшов на заміну, зробила кілька спроб створити загрозу воротам "Динамо", але нічого особливого не добилася. Кабаєв тим часом отримав першу жовту картку у матчі.


Гра перейшла у бiльш спокiйне русло, хоча краще в атаці виглядали динамівці. На 65-й хвилині зустрічі Шовковський провів першу заміну. Замість Ваната на поле вийшов Гармаш.


Деяке затишшя у матчі перервав Андрієвський. Хавбек киян обікрав Сігеєва, пройшов із м'ячем трохи вперед і дальнiм ударом спробував пробити Шевченка. Кіпер "Олександрії" зреагував і у стрибку перевів круглого на кутовий.


"Динамо" продовжило присипляти суперника контролем м'яча, і коли той нарешті "заснув", забило втретє. На 72-й хвилині Буяльський у штрафному майданчику виконав закид верхом на Вівчаренка, і захисник "біло-синіх" потужним ударом з льоту розстріляв дальній кут.


На 75-й хвилині гра була перервана через повітряну тривогу, а коли матч відновився, у сітці воріт "Олександрії" побувало ще два м'ячі. На 80-й хвилині Логінов відзначився автоголом. Простріл у цьому епізоді виконував Кабаєв. На 88-й хвилині Волошин, який вийшов на заміну, скористався передачею Буяльського і встановив остаточний рахунок у зустрічі - 5:1 на користь динамівців.

Да просто Сидорчука не было. Надеюсь его и не будет больше никогда в составе Динамо.