3 серпня 2022 22:53

"Динамо" - "Штурм" 1:0. Звіт про матч. Залишилося втримати перевагу в Граці

Сьогодні, 3-го серпня, «Динамо» продовжило свій шлях до групового етапу Ліги чемпіонів. У рамках 3-го кваліфікаційного раунду турніру київська команда приймала у Лодзі австрійський «Штурм».


Зберегти переможний стартовий склад із матчу проти «Фенербахче» киянам було неможливо, оскільки минулого тижня команду залишив вінґер Вербіч, який тоді вийшов зліва у атаці. Багато хто очікував, що сьогодні на місці словенця вийде молодий Ванат, однак досвідчений Мірча Луческу дещо здивував своїм вибором, кинувши в бій Шепелєва.

Варто також відзначити, що перед самим стартом матчу наставник «Динамо» несподівано вдався ще до одної зміни. Замість Циганкова, який мав розпочату гру з перших хвилин, але травмувався на розминці, в основному складі несподівано з’явився Караваєв.

Обидві команди розпочали поєдинок дуже обережно. Колективи довго придивлялися один до одного внаслідок чого перший небезпечний момент виник аж на 16-й хвилині: Хірлендер потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, проте, на щастя, Бущан з його пристрілкою впорався.

Так само надійно Георгій зіграв і за декілька хвилин, коли Хейлунн завдавав удару з вигідної позиції. За мить той таки Хейлунн загрожував воротам киян з іще більш вигідної позиції, але влучити у ворота не зміг – пробив над поперечкою.

Натомість динамівці зуміли використати свій перший серйозний момент і повели в рахунку. На 28-й хвилині Дубінчак здійснив свій фірмовий рейд лівим флангом і виконав навіс до штрафного майданчика, де Караваєв, завдавши точного удару в один дотик, вивів киян вперед – 1:0.

Надалі підопічні Луческу мали ще декілька чудових атак, які переходили в гострі й подекуди прострільні передачі, але завершувати їх бодай ударом в площину воріт не вдавалося – австрійці грали вже надійніше, а іноді їм просто щастило. Відтак, команди пішли на 15-хвилинний відпочинок за мінімальної переваги «Динамо».

На початку другого тайму активніше заграли гравці «Штурма», проте всі їхні спроби були невдалими. Жодну зі своїх атак на старті 45-хвилинки закінчити акцентованим ударом вони так і не змогли, лише покращивши статистику гри на виході Бущана.

Із часом гра вирівнялася, внаслідок чого декілька перспективних контрвипадів показали й кияни. На 54-й хвилині динамівці мали чудову змогу подвоювати свою перевагу: Караваєв уникнув офсайду, увірвався в штрафний майданчик і, прибравши одразу двох суперників на замаху, виконав простріл на Бєсєдіна, однак удар Артема із вигідної позиції заблокували.

Згодом свою гармату перевірив Сидорчук, намагаючись застати голкіпера зненацька ударом здалеку. Хай там як, добре притиснути м’яч капітан «Динамо» не зумів, тож круглий полетів занадто високо над воротами. Така ж невдача пізніше спіткала й Шапаренка, який теж спробував пробити здалеку, але у площину не влучив.


На 73-й хвилині біля воріт Зібенхандля виник ще один небезпечний момент: динамівці виконали фірмовий розіграш кутовой, який завершився ударом головою від Бєсєдіна. Проте форварда киян знову підвела точність, адже м’яч вкотре полетів над воротами. Дещо згодом могли забивати ще й Буяльський та Караваєв (вдруге), але своїми нагодами також не скористалися


Щодо «Штурма», то заключні 10 хвилин гості володіли м’ячем і намагалися підібратися до володінь Бущана, але всі ці спроби (було їх небагато) були безуспішними. Оборона «Динамо» зіграла надійно, тож у підсумку фінальний свисток арбітра ознаменував мінімальну перемогу киян з рахунком 1:0. Погодьтеся, хороша заявка перед другим матчем в Австрії…