20 липня 2022 23:00

"Динамо" – "Фенербахче" 0:0. Звіт про матч. Тепер потрібно перемагати у Стамбулі

У першому офіційному матчі після війни України з Росією "Динамо" у 2-му раунді кваліфікації Ліги чемпіонів зустрічалося з "Фенербахче".

Поєдинок проходив у Лодзі на стадіоні Владислава Крола та викликав чималий ажіотаж. Уболівальники заповнили 12 тисяч місць на 18-тисячній арені, а на трибунах виднілися українські прапори.


Щодо стартового складу "Динамо" на матч з "Фенербахче", то передбачити вибір Мірчі Луческу було нескладно. Мабуть, єдиним питанням було те, хто вийде на лівому фланзі захисту. Досвідчений Караваєв чи Дубінчак. Зрештою місце в основі довірили Владиславу.

З перших хвилин гра не давала глядачам на трибунах нудьгувати. І "Фенербахче", і "Динамо" зі стартового свистка зробили ставку на досить агресивний футбол на зустрічних курсах із пристойними швидкостями. Внаслідок зіткнень із опонентами на газоні спочатку виявився Вербич, а потім Бєсєдін. До того ж, обійшлося без травм.


Перший небезпечний момент у матчі виник на 13-й хвилині. Валенсія головою замикав навіс із правого флангу, але "Динамо" врятував Бущан, спіймавши м'яч у ближньому кутку. Далі був удар Юксека з-за меж штрафного майданчика - круглий пройшов за метр від дальньої штанги.


Відповідь киян була на 25-й хвилині. Дубінчак з лівого флангу вирізав подачу на Бесєдіна, який набігав у штрафному майданчику, але форварду "біло-синіх" зовсім трохи не вистачило для того, щоб дотягнутися до м'яча, який дістався воротареві. У наступній атаці Вербич у дотик послав м'яч повз далекий кут після прострілу від Кендзери.


На 34-й хвилині біля воріт "Динамо" знову стало гаряче. Кадіоглу змістився з лівого флангу до кута штрафного майданчика і завдав щільного удару з правого. Незважаючи на те, що м'яч летів практично центром воріт, Бущану довелося відбивати сферу кулаками. У наступному епізоді простріл від Росії замикав Кахведжі, але м'яч влучив у Кінга і вже потім опинився в руках кіпера динамівців.

Наприкінці першого тайму ігрова ініціатива була на боці "Динамо", проте до моментів біля воріт "Фенербахче" не дійшло. На перерву команди пішли за рахунку 0:0, хоча стамбульці набагато гостріше діяли в атаці і могли розраховувати на забитий м'яч.


У другому таймі кияни зіграли впевненіше при виході з оборони в атаку, щоправда, на загальний малюнок гри це не вплинуло. "Фенербахче" попереду діяв не менш гостро і епізодами змушував понервувати вболівальників "біло-синіх".

У "Динамо" спостерігалися проблеми у фінальній стадії. Підопічним Луческу не вистачало завершальної передачі та удару. Лише на 70-й хвилині Бєсєдіну вдався класний обвідний постріл з лінії штрафного майданчика в дальній кут, але м'яч розминувся з метою.

Стамбульці страждали на аналогічні проблеми. Якщо у першому таймі "Фенеру" вдавалося реально загрожувати воротам Бущана, то у другому всі спроби нагнітати ситуацію у володіннях киян завершувалися на підході до штрафного майданчика.

Лише на 80-й хвилині Брумi, що вийшов на заміну, вдалося потривожити голкіпера киян. Голландець намагався закрутити м'яч у дальню дев'ятку, але Бущан не схибив і перевів м'яч на кутовий. У час, що залишився до фінального свистка, нічого особливо цікавого не сталося. Гра завершилася нульовою нічиєю.