27 жовтня 2021 18:54

"Маріуполь" - "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Кияни проходять азовців на шляху до 1/4 фіналу Кубка України

У матчі 1/8 фіналу Кубка України "Динамо" на стадіоні імені Бойка при порожніх трибунах зустрічалося з буксуючим у Прем'єр-лізі "Маріуполем".


Як і передбачалося напередодні матчу, Мірча Луческу провів серйозну ротацію складу. Так, місце у воротах зайняв Бойко, праворуч у захисті вийшов Тимчик, пару центрбеків утворили Забарний і Шабанов, з на лівому фланзі оборони з'явився універсал Караваєв.


Що стосується середньої лінії киян, то румунський фахівець не став міняти основних виконавців в особі Сидорчука і Шапаренка, а ось замість Буяльського з перших хвилин вийшов Лєднєв.


Шанс проявити себе отримали Антюх і Вербич. Словенець розташувався на лівому фланзі півзахисту, українець - на правому. У нападі вийшов білоруський форвард Шкурін.


Початок поєдинку видався не найбагатшим на події. Динамівці намагалися розхитати оборонні редути азовців за допомогою контролю м'яча і позиційних атак, але суперник не залишав "біло-синім" простору для створення моментів.


Втім, довго "Маріуполь" не протримався. Перший момент біля воріт господарів виник на 14-й хвилині. Шкурін після навісу з кутового пробив головою над поперечиною. Потім беларус викотив м'яч під удар Лєднєву, але Турбаєвський виручив свою команду.


А ось відбити удар головою Вебіча, що замикав подачу з корнера, кіпер азовців вже не зумів, і на 16-й хвилині зустрічі рахунок став 1:0 на користь володівшого ігровою перевагою "Динамо".


Двічі потривожити Турбаєвського вдалося Шапаренко. Спочатку воротар господарів кулаками відбив потужний постріл Миколи зі штрафного, а потім парирував удар динамівця з дальньої дистанції.


Вдруге розпечатати ворота "Маріуполя" динамівцям знову допоміг стандарт. На 33-й хвилині після навісу з кутового Вербич головою скинув м'яч на кут воротарського, де виявився Шабанов і ногою переадресував круглого за призначенням.


У перерві Луческу провів дві заміни. Замість Шкуріна на поле вийшов венесуелець Рамірес, Шепелєв змінив Шапаренка. Маріупольці ж тим часом вперше створили загрозу воротам Бойка. Петерман, замикаючи навіс зі штрафного, випередив кіпера киян, що намагався зіграти на виході, але пробив неточно.


Азовці взагалі активно почали другий тайм, намагаючись пресингувати "Динамо" на його половині поля. Правда, змусити киян помилятися під тиском у підопічних Остапа Маркевича не виходило.


На 68-й хвилині освіжати гру динамівців в атаці вийшли Гармаш і Вітінью. Перший замінив Лєднєва, а другий - Антюха. У кінцівці зустрічі можливості забити були у Вербича і Караваєва. Обидва вдарили повз створ.


На 85-й хвилині "Маріуполю" вдалося відродити інтригу у матчі. Очеретько отримав м'яч на підступах штрафного майданчика, пройшов трохи вперед, прицілився і з лівої послав круглого в дальній кут воріт Бойка. Однак на більше господарів не вистачило. "Динамо" перемагає та виходить до 1/4 фіналу Кубка України.