6 листопада 2013 18:41
13

Мирошниченко требует от Президента Украины привлечь Стороженко к ответственности за подрыв имиджа страны

У середу, 6 листопада 2013 року народний депутат України Ігор Мірошниченко скерував до Президента України звернення...

...про вжиття невідкладних заходів і притягнення до відповідальності осіб, винних у дискредитації та підриві національного іміджу України під час проведення відбірних матчів Чемпіонату Світу 2014 року.

У зверненні до Президента Ігор Мірошниченко зазначає, що, як виявилося, дискваліфікація «Арени-Львів» на 5 років – це ініціатива Першого віце-президента Федерації футболу України Сергія Стороженка. Так, під час процедури дисциплінарного провадження з приводу інцидентів під час матчу між збірними України та Сан-Марино, який відбувся 6 вересня 2013 року на «Арені Львів», С.Стороженко звернувся до дисциплінарного комітету ФІФА з проханням покарати «Арену-Львів». У пункті 4 листа від 17 вересня 2013 року (який опубліковано в мережі Інтернет) зазначається: «З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, що можуть завдати шкоди розвитку всього українського футболу у дусі дотримання принципів взаємоповаги та fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону у Львові з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів. ФФУ також з розумінням поставиться до того, що Дисциплінарний комітет ФІФА підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію стадіону «Арена-Львів» на визначений строк, зокрема з міркувань безпеки, як це передбачено ч.3 ст.66 Дисциплінарного кодексу ФІФА».

Як підкреслює націоналіст, інформація, що містилася у вказаному листі, мала підривний характер та була спрямована проти інтересів українського народу. Вказані дії негативно впливають на міжнародний авторитет України, а дії осіб, що спровокували дану ситуацію, мають ознаки державної зради, не кажучи вже про негативні наслідки для українського футболу. С.Стороженко вчинив ці дії, переслідуючи власні інтереси, пов'язані з особистими неприязними стосунками з посадовими особами стадіону «Арена-Львів», – зазначає Ігор Мірошниченко. Також свободівець вважає, що віце-президент ФФУ є головним організатором групи провокаторів, які свідомо вчинили низку порушень під час матчу між збірними України та Сан-Марино.

Парламентар вимагає притягнути до відповідальності осіб, винних у дискредитації та підриві іміджу України під час проведення відбірних матчів Чемпіонату Світу-2014, перевірити наявність ознак державної зради в діях Першого віце-президента Федерації футболу України Сергія Стороженка, який направив провокаційний лист на адресу ФІФА. У разі підтвердження причетності керівництва ФФУ до іноземних спецслужб та незаконного фінансування необхідно вжити заходів для депортації порушників з країни та заборонити їм в'їзд в Україну.

Довідка: Як відомо, рішенням Дисциплінарного комітету ФІФА національній збірній України заборонено проводити відбірні матчі Чемпіонату Світу у Львові на стадіоні «Арена-Львів» протягом найближчих 5 років – аж до закінчення відбірного турніру на Чемпіонат Світу-2018.

Этот Мирошниченко "герой Украины" тот еше проходимец! Под флаги типа освободителей Украины понабирали всякий сброд, устраивают непонятки на стадионах и других общественных местах, общаться спокойно и уважая мнение других не умеют... Орет и критикует, а сам бабло на этом зарабатывает и плевать ему не стриженному на проблемы Украины и украинского футбола! А функционер что, делает что прикажут и весь разговор. Ему думать не положено! В итоге страдают простые люди!
Один непонятно кто, второй пейсатый провокатор, с вышиванкой...патриот епт...
Да расстрелять его на#уй!
" інформація, що містилася у вказаному листі, мала підривний характер "....!!А что думает по этому поводу товариСЧ Берия ?
Посадить паскуда!
Я ЗА.
Раніше подобався мені Мірошніченко, але зараз,коли вже менше спортивної журналістики, а стало більше політичних "телодвижений", то і сам пан Ігор не помічає, що як сніжний ком ростуть його особисті грішки.Скандал з "Львів - Ареною" просто тихенько курить в стороні. Для цікавих запропоную почитати львівський "Експрес" - там є серія сатей про один фінансовий скандал, - націоналісти прагматики повністю витісняють націоналістів-ідеалістів у повсякденному житті України. А львівські болільники, як не крути, все ж більше змахують на ідеалістів, отже , і там, між верхами і низами - прірва! Ігоре, вертайся краще до журналістики!
Сховати
А що ти думав? Політика справа брудна, хоч я і голосував за Свободу!
Мирошниченко и Стороженко два сапога один спонсировал ублюдков на нарушение правил УЕФА,а другой построже наказать стадион....если судить ,то обоих
Сховати
Пане та ви просто геній. Мірошниченко спонсорував? На порушення правил? Зігу на стадіонах України кидають вже років 10, тільки про це раніше ніхто не говорив. А от Стороженко діяв далеко не в інтересах нашої країни з ризиком нанесення державі економічних і культурних збитків
Насчет"ублюдка" ты вначале в зеркало глянь прежде чем людей оскорблять! Ты хоть знаешь кто и что именно нарушено было из правил, что такую чушь пишешь?
Правильно , посадить гада! И можно на поездке в Бразилию сэкономить , ну и ближайшие года четыре вообще про международный футбол забыть ... Как же мне нравится наша Ылита , що президент с прихлебателями , шо оппозиция - как на подбор !!!
Сховати
Это правда.