26 квітня 2024 16:43

Агент Зума в суді про погрози Грановській: "Це було б самогубством. Абрамович – наближений до Путіна"

Агент Курта Зума назвав "самовбивством" погрози на адресу Марини Грановської.


У четвер відбулося засідання суду, на якому агент захисника «Вест Хема» Курта Зума, який раніше виступав за «Челсі», зазнав перехресного допиту з боку звинувачення в рамках процесу у справі про відправку колишньому директору лондонського клубу Марині Грановській електронного листа з погрозами.


Саїф Рубі вважає, що йому належить 300 000 фунтів за трансфер Курта Зума з "Челсі" до "Вест Хему" за 29,1 млн фунтів у 2021 році. Невиплата з боку «Челсі» стала причиною того, що Рубі відправив Грановській листа, який він описує як «гнівний», але не загрозливий.

Як передає Daily Mail, у суді він заперечував погрози у бік Грановської, заявивши, що це було б «самогубством» з огляду на її зв'язки з Романом Абрамовичем.

Рубі розповів присяжним, що колишній власник клубу має тісні зв'язки з Володимиром Путіним, посилаючись на проблеми російського бізнесмена, які виникли після початку вiйни в Україні.

«Він наближений до Володимира Путіна, на якого уряд Великобританії наклав санкції», – сказав Рубі присяжним.


Під час засідання суду, під час якого суддя Девід Томлінсон попросив Рубі перестати бути «такою конфронтаційною», посередник також поставив питання, чому Грановській було дозволено залишитися у Великій Британії, тоді як інші російські бізнесмени, той же Абрамович, не змогли повернутися до Сполученого. Королівство.


«Через якусь випадковість вона [Грановська] єдина, хто залишився», – сказав Рубі.

Рубі не визнав себе винним у намірі заподіяти Грановській страждання чи занепокоєння. Відповідаючи на запитання адвоката, агент не раз називав Марію «брехнею».

Суддя повідомив присяжних, що розраховує відправити їх на винесення вердикту у п'ятницю.