17 червня 2024 22:09

Мбаппе - про розпуск парламенту Франції: "Ми бачимо, що крайні сили перебувають біля дверей до влади - я прошу молодь йти голосувати"

Капітан збірної Франції Кіліан Мбаппе прокоментував рішення президента країни Еммануеля Макрона розпустити парламент.


«Я бачив ці новини, я вважаю, що ми перебуваємо у вирішальному моменті для нашої країни. Ми громадяни перш за все, нас не можна поділяти.


Це безпрецедентна ситуація, я хочу звернутися до людей, особливо до молоді. Ми бачимо, що крайні сили перебувають біля дверей до влади - я прошу молодих людей йти голосувати. Ми повинні ідентифікувати себе з цінностями цієї країни, кожен голос має значення, і я сподіваюся, що буде зроблено правильний вибір.

Слова Маркуса Тюрама, що він закликав голосувати проти Марін Ле Пен? Я поділяю цінності Маркуса, для мене він не зайшов занадто далеко. Це - свобода слова, і я приєднуюся до нього та поділяю його позицію

Я проти крайніх сил, тих, хто розділяє. Є молоді люди, які утримуються, і я хочу надіслати їм це повідомлення. Їхній голос дійсно може змінити ситуацію. Я хочу пишатися тим, що захищаю кольори країни, яка представляє мої цінності. Це важливіше, ніж завтрашня гра, тому що ситуація в країні інша, я вірю в цінності різноманітності, толерантності та поваги.

У команді ми говорили між собою про повідомлення, яке можна було б донести, щоб захистити молодих людей. Немає нікого, хто б не думав про це, але це нормально, коли молоді важко визначитися, тому що нелегко сидіти тут і говорити про ці проблеми», - сказав Мбаппе.

Президент Франції Еммануель Макрон розпустив Національні збори - французький парламент. Він ухвалив таке рішення після поразки його партії на виборах до Європарламенту.

На виборах до Європарламенту партія «Національне об’єднання» Марін Ле Пен здобула 31% голосів, що удвічі більше пропрезидентського блоку «Потреба Європи» (14,6%) та соціалістів (14%).

Перший тур позачергових виборів відбудеться 30 червня, другий - 7 липня.

Матч Євро-2024 Австрія - Франція відбудеться 17 червня, початок о 22.00