27 травня 2024 15:48

Хаві хотів позбутися Левандовські, Фелікса, Канселу та Роке влітку. Екс-тренер "Барси" планував серйозне оновлення атаки

Хаві планував серйозну розбудову атаки «Барселони» цього літа.


Так, за інформацією ESPN, колишній тренер команди хотів замінити Роберта Левандовськи, Жоау Фелікса, Жоау Канселу та Вітора Роке на інших гравців.

Він не був упевнений у необхідності зберегти 35-річного Левандовського, незважаючи на те, що найкращий бомбардир клубу заявив про бажання відпрацювати два роки, що залишилися, за контрактом. Крім цього, Хаві не був зацікавлений у подальших послугах обох португальців, які провели цей сезон у Барсі на правах оренди.

Щодо Вітора Роке, тренер спочатку хотів, щоб той приєднався до клубу влітку, а не взимку, набравшись досвіду в Бразилії. В результаті нападник був обмежений в ігровому часі, взявши участь у 16 матчах, у яких забив два голи.

Хаві було звільнено з «Барси» минулого тижня, вчора він провів свою останню гру на посаді головного тренера. Каталонці обіграли «Севілью» (2:1), завершивши сезон на другому місці в Ла Лізі та без трофеїв.

Передбачається, що новим тренером "Барселони" стане Ханс-Дітер Флік. Варто зазначити, що раніше німець уже працював з Робертом Левандовським, коли очолював «Баварію».

Доля Жоау Фелікса та Жоау Канселу може в тому числі залежати від їхнього агента Жорже Мендеша, який має вплив у каталонському клубі.

Агент Роке Андре Кюрі заявляв, що його клієнт не має наміру залишати "Барсу" наступного сезону. Він не хотів би вирушати в оренду, а якщо йому таки доведеться піти, то йтиметься про продаж.