27 травня 2024 10:34

Найкращий бомбардир "Динамо" відверто пояснив, чому зміна Луческу на Шовковського була правильною

В листопаді 2023 року Мірча Луческу подав у відставку з посади головного тренера Динамо, а йому на заміну прийшов Олекснадр Шовковський, який до цього був у тренерському штабі румунського спеціаліста.


Форвард киян Владислав Ванат у ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів, що покращилося при Шовковському.

«Багато змінилося в кращу сторону. Наприклад, раніше, під керівництвом Луческу, могли перед іграми набігати вісім кілометрів, а зараз тренування стали більш раціональними.

Зменшилося навантаження, але стало все інтенсивніше. За рахунок цього ми можемо грати 90 хвилин та збільшувати оберти по ходу гри».

Нападник також відзначив, що тактичні заняття стали коротшими порівняно з тим, що було раніше.

«Звичайно, подобаються більш стислі розбори. Нема сильного навантаження на голову. Я десь читав в інтернеті, що людина може сприймати інформацію лише 30-35 хвилин, після чого далі починається каша в голові.

Коли тобі кожен день по дві години говорити одне й те саме, потім починає нудити і відганяєш потім її від себе. Образно кажучи, все в голові не вміщається, а потім тренер каже: «Я ж тобі дві години про це розповідав».

Владислав зазначив, що Луческу не втрачав зв'язку з командою перед своєю відставкою.

«Містер залишався з нами до останнього, за що йому велика подяка. Це гарна людина і хороший тренер», – сказав Ванат для «УФ».