26 травня 2024 18:52

Піолі про майбутнє: "Вчу англійську, зараз саме час. Хочу знову побудувати щось особливе"

Стефано Піолі натякнув, що може продовжити роботу за кордоном.


Цього тижня «Мілан» повідомив фахівця, що має намір завершити п'ятирічну співпрацю та рухатись в іншому напрямку. Контракт італійця з клубом, розрахований до червня 2025 року, буде розірвано за взаємною згодою.

Учора Піолі тепло попрощався з гравцями та вболівальниками на «Сан-Сіро» у рамках фінального матчу серії А із «Салернітаною» (3:3). За підсумками сезону клуб посів друге місце у чемпіонаті Італії.

У сезоні-2021/22 команда під його керівництвом виборола перше за 11 років скудетто.

«Завдяки нашим уболівальникам я відчув емоції, які нечасто трапляються у кар'єрі тренера. Вони наповнили моє серце радістю та задоволенням. Я можу тільки пишатися тим, що ми зробили разом, назавжди увійшовши до історії такого престижного клубу.

Цей досвід привів мене туди, де я перебуваю, і я хочу продовжувати будувати щось особливе, якщо маю можливість. Я дуже вимогливий до себе, виходжу із зони комфорту. Я знаю, чого вимагати від клубу та гравців, знаю, що потрібно, щоб знову підняти рівень. У цьому радість цієї професії.

Ми були наймолодшою командою, яка виграла скудетто, і я бачив, як ці хлопці стали чоловіками. Можу сказати, що маю амбіції спробувати повторити щось особливе. Мені потрібно знайти щось, що мене стимулюватиме. Я також подумав, що міг би взяти відпустку, бо сама ідея поїздити та подивитися на команди може допомогти розвитку та набуттю нових знань. Я не відчуваю втоми, але мені потрібне щось переконливе.

Я навчаю англійську, можливо, зараз саме час. Подивимося протягом наступних 10-15 днів, які можуть мати вирішальне значення. Але я не відчуваю тиску, щоби вибрати щось конкретне», – розповів Піолі DAZN.