25 травня 2024 17:28
1

"Рух" – "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Дебютний гол Діалло та перший м'яч у сезоні Царенка приносять перемогу

В останньому турі Прем'єр-ліги "Динамо" на "Львів-Арені" зустрічалось із "Рухом".

Як і обіцяв Шовковський після поєдинку проти "Кривбасу", у стартовому складі "біло-синіх" не було збірникiв. Таким чином з перших хвилин на поле вийшли ті, хто мав мало ігрової практики – Нещерет, Біловар, Караваєв, Андрієвський, Шепелєв, Беніто, Діалло.


На старті поєдинку команди обмінялися напівмоментами. Слюбик не зумів дістатися м'яча після гострої подачі від Таллеса з флангу, а Караваєв не влучив у ворота після того, як "Динамо" розіграло кутовий. На 8-й хвилині Шепелєв сфолив на опоненті неподалік свого штрафного майданчика, але удар зі стандарту у виконанні Таллеса припав над поперечиною.


Далі команди почали демонструвати не найпривабливіший для глядачів футбол. "Динамо" нікуди не поспішало і не особливо завзято йшло вперед. Гравці "Руху" намагалися атакувати, проте оборону киян не напружував. Тільки на 23-й хвилині господарі нарешті почали загрожувати воротам Нещерета.


Спочатку голкіпер динамівців зумів відбити удар Таллеса з близької дистанції, а після цього Дідик, Плюман та Сич почергово відзначилися неточними ударами. У "Динамо" здалеку пробивав Діалло, м'яч полетів прямо туди, де стояв Ледвій, якому не важко було накрити круглого.


Незадовго до свистка на перерву Буяльський отримав передачу у штрафному майданчику, вбiг у воротарський майданчик, витяг на себе воротаря і встиг відпасувати в центр під удар Беніто, але тому пробити не дали захисники. У першому таймі вболівальники голів не побачили.


На другий тайм ігровий час отримали Царенко та Малиш. Перший вийшов на заміну замість Буяльського, другий – замість Волошина. На 47-й хвилині Діалло отримав передачу у штрафний майданчик від Шепелєва, за рахунок фінтів пішов від Сича і пробив у ближній кут. Ледвій відбив м'яч на кутовий.


Але вже через три хвилини сенегалець відзначився дебютним голом за першу команду "Динамо". Діалло відгукнувся на навіс із кутового на ближню штангу і головою підрізав м'яч у сітку над Ледвієм. "Рух" одразу ж відповів моментом Плюмена. Удар хавбека гостей з меж штрафного майданчика прийняв на себе Біловар, після чого опинився на газоні. Рунича падіння динамівця не збентежило і він вирішив зіграти на добиванні. Вийшло невдало.


Господарі почали тиснути і на 63-й хвилинi зрівняли рахунок. Нещерет в стрибку зумів парирувати непростий удар Ляха, але відбив м'яч прямо на Дідика, який з другої спроби зумів головою практично занести круглого в сітку. Незабаром той самий Дідик завдав щільного удару в ближній кут - кіпер "Динамо" врятував свою команду.


На 76-й хвилині "Динамо" знову вийшло вперед. Беніто вивалювався на побачення з Ледвієм, врізався в нього і впав, м'яч відскочив до Дубінчака, який пробив у штангу, від неї круглий відлетів прямо на ногу до Царенка, і Антон вразив порожній кут. Арбітр звернувся до допомоги VAR, щоб зрозуміти, чи не було у Дубінчака офсайду, і зрештою зарахував гол, що став першим для Царенка в сезоні..


Суддя компенсував до основного часу цілих 6 хвилин, "Рух" пішов на відчайдушний штурм, створив кілька гарних моментів, але реалізувати їх не зміг. "Динамо" також мало можливість забити. Караваєв під час контратаки киян виходив віч-на-віч з Ледвієм і пробив у голкіпера. Господарі останні хвилини зустрічі провели біля штрафного майданчика "біло-синіх", проте вривати нічию не зуміли і залишилися без єврокубків.

Для Царенка гол сьогодні - не дебютний! ВІн вже забивав у минулому чемпіонаті, так що в нього вже 2 голи.