25 травня 2024 12:29

"Історичний та блискучий": в Іспанії висловились про Довбика і Циганкова після гольової феєрії за "Жирону"

У поєдинку 38-го туру Ла Ліги Жирона розбила Гранаду (7:0).Український дует Артем Довбик та Віктор Циганков на двох оформили п'ять голів та два асисити. Іспанські ЗМІ засипали обох компліментами.



Наші колеги з Піренеїв шаленіють від гри Жирони, а особливо двох її українських легіонерів Артема Довбика та Віктора Циганкова. Напередодні у матчі 38-го туру Ла Ліги Жирона розтрощила Гранаду (7:0). П’ять з семи голів забили саме українці.

Sport-express.ua провів раноковий моніторинг провідних спортивних ЗМІ з Іспанії, виокремивши написане про наших співвітчизників.

Lesportiudecatalunya

«Довбик – історичний

Було видно, як він прагне взяти участь у кожному моменті, торкнутися м'яча та зайти в небезпечну зону, і навіть заохотити своїх товаришів по команді атакувати та знайти його. Він забив три голи – два з пенальті – що вивело його на перше місце у гонці бомбардирів.

Циганков – блискучий

Добре проявив себе справа. Він шукав свого співвітчизника Довбика, щоб допомогти йому забити, але в підсумку сам забив пару голів».

Mundodeportivo

«Довбик – летальний

Забив три голи (два з пенальті), що на мить вивело його на перше місце з 24 голами, на один більше, ніж у Сорлота.

Циганков – всюдисущий

Він віддав виважену передачу на Еріка Гарсію (1:0), зробив рахунок 3:0 з чудовим завершенням і залишив поле, коли рахунок став 4:0. Починаючи справа, він забезпечував бачення в останній третині атаки Жирони».


Свою найкращу в історії кампанію 2023/24 років Жирона завершила на підсумковому третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал). У наступному сезоні каталонський колектив вперше в історії зіграє в Лізі чемпіонів. Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.


Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач.


Віктор Циганков провів у поточному сезоні 33 матчів за колектив з Каталонії: вісім м'ячів, шість асистів.