24 травня 2024 10:40

Лапорту закликали подати у відставку. Екс-кандидат у президенти "Барси" Фонт назвав ситуацію з Хаві – однією з причин

Жоана Лапорту закликали подати у відставку з посади президента «Барселони».


Колишній кандидат у президенти каталонського клубу Віктор Фонт написав Лапорті листа, в якому закликав менеджера залишити посаду.


Як причини для цього він назвав «складність моменту, який переживає клуб», «погані результати з 2021 року» та «невірні управлінські рішення».


Фонт зазначив, що з'явилося «нове покоління куле, які готові перетворити клуб, модернізувати його і раз і назавжди повернути на те місце, на яке він заслуговує».


Він також вважає, що на імідж «Барси» негативно впливає ситуація з можливим звільненням Хаві, і нагадує, що найближчими днями клубу доведеться вжити важливих фінансових заходів.

"Ситуація така, що клуб все ще зазнає операційних збитків, і залишилося дуже мало часу, щоб знайти інвестора, який підтвердив би продаж 49% Barça Studios за 400 мільйонів доларів - нереальну суму, що значно перевищує ринкову", - пише Фонт.

Екс-кандидат у президенти попросив, щоб керівництво «Барси» не здійснювало «ніяких сумнівних операцій, які б означали заперечення власних помилок» і не «закладало клуб», щоб збалансувати рахунки.