24 травня 2024 09:50

"Йому більше нічого доводити в румунському футболі". Разван Рац про амбіції Луческу та його методи роботи

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Колишній захисник "Шахтаря" Разван Рац для Sport Bull Розповів про методи роботи Екс-тренера "Динамо" Мірчі Луческу та його подальше майбутнє.


"Луческу - тренер-педагог. Це дуже важливо, тому що він представляє старе покоління. Це можуть підтвердити як гравці "Рапіда", так і "Шахтаря". Вони мали багато зустрічей з Луческу, які не мали жодного відношення до футболу. Мірча дбав про те, щоб футболісти були освіченими. Деякі були змушені вступити до коледжу.

Суть полягала в тому, що ви маєте бути засновані на реальності. Неспортивна сторона життя дуже впливає на спортивну. Адже більшу частину свого часу ти не тренуєшся. Особа кожної людини має велике значення. Потрібно вміти розпоряджатися часом, який ти проводиш поза роботою на тренуваннях, поза полем і поза роздягальнею. Необхідно дізнатися себе якнайкраще, щоб виступати так добре, наскільки це можливо.

Не очікував, що Луческу приїде до "Рапіду". Ходили чутки про "Динамо" Бухарест, але я думаю, що якщо Мірча й надалі тренуватиме, то зосередиться не на румунському футболі. Раніше писав про Туреччину. Начебто про "Бешикташ". Ще писали щось про київське "Динамо". Думаю, якщо у Луческу будуть реальні пропозиції, то вони матимуть пріоритет перед "Рапідом" та румунськими клубами. Там це можуть бути "Динамо" Бухарест", "Рапід", "Корвінул" або "Хунедоара". Але Мірче більше нічого доводити в румунському футболі".