23 травня 2024 17:18

Футболісти "Миная" висловили колективну незгоду з головним тренером Любеновичем

Одним із факторів успішної гри "Миная" у весняній частині чемпіонату є дружня атмосфера та довірливі стосунки між тренерським штабом та футболістами. Головний тренер закарпатської команди Желько Любенович започаткував заохочувальну традицію, яка діє після переможних матчів. Після виграшу в одеського "Чорноморця" команда отримала не один, а відразу два вихідних. Це ж було і після перемоги у Полтаві, де у драматичному поєдинку "Минай" здолав "Ворсклу".


Коли ж була здобута чергова "вікторія" - у минулому, 29-му турі, Прем’єр-ліги над ковалівським "Колосом" (3:2), футболісти вперше висловили колективну незгоду з Любеновичем. Після того, як сербський фахівець вирішив традиційно винагородити підопічних за вольову перемогу двома вихідними, команда відхилила пропозицію. "Тренере, нам достатньо лише одного вихідного, - сказали футболісти. – Невикористаний день краще витратимо на підготовку до вирішальної гри з "Кривбасом". Желько Любенович охоче підтримав добровільну ініціативу керованого ним колективу – і вже у вівторок "Минай" продовжив роботу.

На сьогоднішній день закарпатська команда посідає передостаннє, 15-е місце у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 25 очок. Стільки ж у рівненського "Вереса", який розташувався однією сходинкою вище. 26 пунктів у київської "Оболоні", що займає 13-у позицію.

Нагадаємо, дві останні команди за підсумками чемпіонату залишають УПЛ, а ті, які фінішують на 13-му та 14-му місцях гратимуть перехідні матчі з командами Першої ліги, які посіли 3-у і 4-у сходинки.