23 травня 2024 12:40

"Барса" досягла принципової угоди з Фліком. Тренер підпише контракт на 2 роки

Ханс-Дітер Флік змінить Хаві на посаді головного тренера "Барселони".


За інформацією As, у середу спортивний директор «блауграни» Деку та член спортивної комісії Боян Кркіч провели зустріч із Фліком у Лондоні. За підсумками переговорів клуб та тренер досягли принципової домовленості – очікується, що Флік підпише з «Барселоною» дворічний контракт.


Зазначається, що президент «блауграни» Жоан Лапорта завжди був шанувальником німецької тренерської школи, і Флік вважався одним із його фаворитів на випадок виходу Хаві. Важливу роль у переговорах також відіграв агент німецького фахівця Піні Захаві, який має довіру керівництва «Барселони».


При цьому «Барселона» ще не повідомила Хаві про звільнення – очікується, що це відбудеться на зустрічі зі спортивним керівництвом клубу на чолі з Деку, яка запланована на початок наступного тижня. Планується, що рада директорів «Барселони» схвалить відставку Хаві наступного четверга. За словами оточення Хаві, головний тренер каталонців готовий піти у відставку і відмовитися від значної частини компенсації за умови, що клуб виплатить заробітну плату за членам його тренерського штабу.