15 травня 2024 10:06

Павлов – про фінал Кубка України-2009: "Янукович запитував: "Чому в Дніпропетровську вболівають за "Ворсклу", а не за "Шахтар?"

Колишній головний тренер «Ворскли» Микола Павлов у коментарі для Tribuna.com згадав фінал Кубка України 2009 року із «Шахтарем» (1:0), який проходив у Дніпрі (на той момент місто називалося Дніпропетровськ).

За півроку до фіналу я дізнався, що матч проходитиме у Дніпрі. Для мене це не просто місто. Прожив там більшу частину свого життя як футболіст, як головний тренер як помічник Кучеревського. Про себе подумав: «Раптом ми в Дніпрі й зустрінемось», хоч до фіналу тоді було дуже далеко. Тим більше, на шляху до нього ми обіграли такі команди, як «Металург» Донецьк, який був тоді дуже сильний, «Металіст» Ярославського, який був на висоті. Пройшли дуже складний шлях та були готові до того, що вдасться створити диво. І диво сталося.

Багато років у Дніпрі нам допомагав мер міста Куліченка Іван Іванович. Ми з ним дружимо з початку 90-х до сьогоднішнього дня. Він був присутній на цій грі у ролі глядача. Але були на матчі й донеччани, у віп-ложі сидів Янукович. Він запитав себе і людей, які біля нього були: «Чому в Дніпропетровську вболівають за «Ворсклу», а не за «Шахтар»? А Куліченко йому відповів: Так працює Павлов Коля, наш колишній гравець, капітан команди, головний тренер «Дніпра». Сергій Дірявка, його помічник, був у «Дніпрі» капітаном команди у 90-х та тренером свого часу».


Перед матчем ми не були впевнені у своїх силах. Якби хтось сказав, що ми виграємо – ви що. Такого бути не може! Але знаю, що багато хто вірив у «Ворсклу» того часу. Ми чудово грали на виїзді, за чотири роки ми стали міцним середняком, перемагали «Шахтар» та «Динамо» у чемпіонаті. Зберігалась у нас надія, що вони нас недооцінять, особливо після того, як виграли Кубок УЄФА. Минуло лише десять днів, вони у славі купалися», - сказав Павлов.