11 травня 2024 15:35
2

Олександр ІЩЕНКО: "Бєлік вдарив мене в груди, а потім кричав: "Я вас тут покладу. Я вас тут переб'ю"

Керівник дитячо-юнацької школи «Динамо» Олександр Іщенко розповів, що після матчу юнацьких команд «Динамо» та «Шахтаря», в якому перемогли кияни 2:1, на нього напав головний тренер юнаків донецького клубу Олексій Бєлік.


– Я сам здивований, – сказав Іщенко в розмові з кореспондентом Sport.ua. – Мені незрозуміла його така агресія. Я з ним не спілкувався, стояв після матчу, розмовляв із суддями. Олексій Бєлік вискочив з-за спин охорони, що стояла біля суддів, кричав матюки, вдарив мене в груди. Добре, що поряд були Сергій Мохник та колишній президент «Арсенала». Вони його втримали, бо він був готовий битися далі. Я був у шоці. Адже нічим не спровокував цю ситуацію. Взагалі стояв розмовляв з іншими людьми. Тому для мене все це вийшло повною та неприємною несподіванкою.


– Чим була викликана агресія Олексія Бєліка?


– Не знаю. Може, він не футбольний тренер, а кікбоксер... На поле після свистка вибігли вболівальники, команди, були невеликі сутички. Але охороні та тренерам команд вдалося цю пожежу загасити.


Але агресивну поведінку Бєліка стосовно мене я взагалі нічим не можу пояснити. Одна річ, якби в нас був перед цим словесний конфлікт... Вже тільки після того, як він на мене напав, я попросив його поводитися адекватно. У відповідь почув матюки: «Я вас тут покладу. Я вас тут переб'ю». Поруч був наш тренер команди 2010 року народження, який зробив йому зауваження щодо поведінки. У відповідь Бєлік сказав: «Йдемо за ріг, я тебе тут покладу з одного удару».


– Делегат матчу, рефері, внесли до протоколу факт конфлікту?


– Гра була нервова, потім ці події... Чи внесли запис про конфлікт до протоколу, це мені невідомо. Після цього ми з Володимиром Безсоновим залишили стадіон.

Бидло
одним словом: донецькі