10 травня 2024 22:48

Директор київського Центру протидії корупції: "Безпідставне звільнення Кубракова дипломатичний корпус сприйняв як плювок собі в обличчя"

Українська громадська активістка та виконавчий директор київського Центру протидії корупції Дар'я Каленюк у своєму Faecbook висловився про звільнення віце-прем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.


"Безпідставне звільнення Кубракова дипломатичний корпус сприйняв як плювок собі в обличчя. Нашим західним партнерам критично важливо мати гарантії, що їх допомога не буде розкрадена.


Такою гарантією для Американців та ЄС був Кубраков та його команда. Вони будували прозору підзвітну систему відбудови України. І для більшості дипломатів було великою цінністю мати партнера в уряді, з яким вони могли говорити однією мовою, мати довіру та вести професійну співпрацю. Кубраков та ко були доказом для Західних столиць, що Україні можна довіряти.


Я не раз чула від партнерів питання, чому в нас таке неспроможне Міністерство енергетики, котре навіть не може нормально сформулювати потреби в трансформаторах. І жодного разу не чула нарікань на співпрацю з командою Кубракова. Навпаки - всі наші партнери, хто мали спільні проекти з Мінвідбудови, були приємно вражені від професіоналізму та відданості всієї команди. Це було чи не єдине міністерство, в якому можна було опертися на професійних та відданих справі державних службовців. Кубраков не будував міністерство імені себе на відміну від багатьох наших інших урядових структур.

У підсумку дипломати в шоці: аморфне міністерство за керівництва Германа Галущенка лишається недоторканим. А Кубракова та відповідно його розбудовану професійну команду зносять без пояснень та обгрунтувань.

За ніби-то м'якими дипломатичними стейтментами послів ховається шок і розгубленість - "агов, Зеленський, що ти коїш? Ми всі прекрасно розуміємо, що твій Єрмак консолідує владу, знищуючи конкурентів та відповідно все живе на своєму шляху. Зупинися! Інакше ми не зможемо далі втримати допомогу для України". Ось недипломатичний переклад всіх скрінів заяв дипломатів вчора.


Єрмак та безхребетні депутати, чиїми руками вчора зняли Кубракова, показали вчора велике "F*kc you" нашим західним партнерам і поставили під величезну загрозу наше виживання як країни.


Супер-лідер сучасності, най-най крутіший менеджер всесвіту Єрмак та Зеленський, який працює в нього президентом, надіслали чіткий сигнал професійним відданим українцям - "не ідіть на державну службу, бо якщо ви такі розумні, то ми вас рано чи пізно з'їмо та помножимо на нуль. Нас цікавить лише безхребетний планктон, який буде боятися Татарова та мовчки імітуватиме бурну активність, дозволяючи нам дерибанити залишки якихось грошей в казні".