5 травня 2024 12:03

"Баварія" пропонувала Рангніку зарплату в 10 разів вищу, ніж у збірній Австрії, та підтримку на кілька років. Але його це не переконало

Ральф Рангник відмовився від роботи в «Баварії» з низки причин.


Як пише The Athletic, на початку цього тижня в мюнхенському клубі вважали, що Рангнік прийме пропозицію. Чим більше він спілкувався з представниками «Баварії», тим сильніше переконувався, що отримує рідкісну можливість, оскільки мюнхенці були готові дати йому великі повноваження при розбудові команди.

Ральфу гарантували повну підтримку на кілька років. Крім того, він працював би з Крістофом Фройндом, який сформувався в системі Ред Булла, і Максом Еберлем, з яким у Рангніка спільні погляди. Йохен Зауер, який у «Баварії» керує департаментом розвитку молодих гравців, раніше також працював у «Ред Буллі». Таким чином Рангник отримав би безпрецедентну для сучасної «Баварії» підтримку.

Крім того, мюнхенці пропонували Ральфу зарплату вдесятеро вищу за ту, що він отримує у збірній Австрії.

Незважаючи на це, Рангник відмовився. Йому дуже подобається ритм футболу збірних – 65-річний тренер уже не хоче працювати у щоденному режимі. Крім того, довкола збірної Австрії сформувалася позитивна атмосфера, а відчуття перед Євро-2024 оптимістичні. Рангника люблять і вболівальники, і гравці. Ральф продовжив би роботу з Австрією, навіть якби ухвалив пропозицію від «Баварії», але він побоювався, що це порушило б підготовку збірної до Євро-2024.

Зазначається, що теплі стосунки Рангніка з гравцями збірної Австрії стали однією з причин, через яку Баварія захотіла його призначити. Усі останні тренери мюнхенців конфліктували з футболістами, інформація про це з'являлася у медіа. У клубі хочуть це припинити. У Рангніку побачили людину, яка зможе збудувати нову культуру.

«Баварії» до останнього здавалося, що Рангнік не зможе відмовитися від такої привабливої пропозиції, але він вважав за краще сфокусуватися на збірній Австрії, яку планує очолювати і на ЧС-2026.