28 квітня 2024 21:46

Блогер: "Гол Ваната? Ось тому Сваток та Сарапій грають в "Дніпрі-1", а не гратимуть в "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий прокоментував переможний гол Ваната у матчі «Дніпро-1» – «Динамо».


«Як «Дніпро-1» зміг пропустити такий гол у більшості? Все дуже просто. Де були центральні півзахисники? Бабенко починає наздоганяти епізод, коли м’яч вже у Вівчаренка, Леднєв – взагалі спиною до епізоду, біжить невідомо куди, компенсувати якийсь простір, Очеретько – взагалі на позиції фулбека ледь не знаходиться. У Бражка величезний простір, жодного футболіста і жодної опіки, геть нікого. Вівчаренко зміркував вчасно і віддав хорошу передачу.


Бражко опиняється з м’ячем, а перед ним – картина маслом, просто роби і ріж лінії на будь-який смак. У нього було декілька опцій, і він вибрав найоптимальнішу. Тут ми відзначаємо, який, вибачте, лох Сваток. Дуже довго розповідали, що Сваток – це футболіст для «Динамо», це підсилення. Людина завмирає у напівпозиції. У цій ситуації, коли він не має жодних шансів дістатися до Бражка, він якогось хріна починає вибігати на нього. Він все, він у напівпозиції, він обіграний. У цю зону, яку він міг би закривати, міг би теоретично грати зі Супрягою, він уже не грає. Навіщо йому грати з Бражком? Він битиме з центру поля? Тримай Супрягу. Дивись, передача зараз буде.


Це та сама ситуація, коли йде навіс з флангу і всі дивляться на м’яч. Зараз Сваток дивиться на м’яч, і йому Супряга взагалі по цимбалах. Він розуміє, що там три гравці за спиною? Сенс цього розуміння? У що воно втілюється? Яка ймовірність у Сватка зіграти бодай щось в цьому епізоді? Жодної. Це те саме, що зробив Стецьков у матчі проти «Руху» тиждень тому. Дуже схожа ситуація, не тримає суперника за спиною.


Потім другий лох буде. Другий лох – Сарапій, який сідає на ср**у. Супряга віддає передачу, а Сарапій якось незрозумілого чорта лягає на ср**ку. Навіщо він у цьому епізоді це зробив? Супряга 150 мільйонів голів забив? Ні. Волинець – один з найкращих шотстоперів УПЛ, такі удари він лускає на раз. Але Сарапій лягає на траву. Вирішив відпочити вже, втомився. В цей момент йде передача, Сарапій вже забув про Ваната, Сваток позицію не поновлює, Бабенка немає.


Ці обидва захисники не є посиленням для «Динамо». Те, що створило клоунський гол «Динамо», – це фактично друга така сама ілюстрація. Можливо, не така вона зовсім комічна, але та сама історія. Тому порівнювати можна цілком що центра захисту «Динамо», що центра захисту «Дніпра-1». Це рішення потрібно приймати в долю секунди? Тому вони грають в «Дніпрі-1», а не гратимуть в «Динамо». Це не підсилення», – сказав Смоловий.


Фото - ФК «Дніпро-1»