26 квітня 2024 15:05

Еммануель Петі: "Райс ніколи не ховається на полі, бере на себе відповідальність, він народився лідером"

Колишній півзахисник «Арсенала» та «Челсі» Еммануель Петі визначив півзахисника «канонірів» Деклана Райса як найкращого гравця сезону АПЛ замість Філа Фодена та Коула Палмера.


«Вони (Фоден та Палмер) провели дуже хороший сезон, але я скажу про Деклана Райса, тому що він покинув свій клуб («Вест Гем»), маючи за плечима суму трансфера у 100 мільйонів фунтів, і несподівано став величезним успіхом одразу.

Він був чудовим і дивовижним протягом усього сезону, і я думаю, що він, можливо, був відсутньою ланкою в минулому сезоні.

Я хотів би грати з ним у півзахисті, тому що мені було б дуже приємно грати з ним пліч-о-пліч. Енергія, яку він вкладає у свою гру, стандарти, кожна гра, те, як він постійно перебуває під тиском.

Він ніколи не ховається на полі, бере на себе відповідальність, він народився лідером, у нього стільки якостей, що це відбивається на його товаришах по команді. Він спокійний, він ніколи не нервує, він завжди зосереджений на тому, щоб вигравати м'ячі, вигравати ігри, намагаючись змінити ситуацію і завдати поразки супернику. Саме так ви виграєте єдиноборства у середині поля, і саме так ви виграєте трофеї», – заявив Петі.