26 квітня 2024 12:42

Ексхавбек збірної України потрапив у гучний скандал у Франції: відомого гравця звинуватили у расизмі

У вівторок, 23 квітня, Бордо на своєму полі обіграв Дюнкерк із рахунком 2:0 у матчі 34-го туру Ліги 2. Данило Ігнатенко вийшов у стартовому складі господарів та провів на 74 хвилини.


Вже після цього поєдинку гості випустили офіційну заяву, в якій звинуватили українського півзахисника у расизмі на адресу свого захисника Аліуна Ба.

Дисциплінарний комітет Професійної футбольної ліги (LFP) вже у четвер, 25 числа, розпочав розслідування справи Ігнатенка, про що повідомило видання L'Équipe. Орган порівняє версії обох сторін.

За інформацією джерела, український футболіст назвав захисника суперника «black pussy» («чорною кіскою») незадовго до того, як пішов з поля (можливо він мав на увазі «чорна ніжинка»).

У звіті делегата матчу йдеться про те, що під час матчу Ба разом зі своїм капітаном Опою Санганте попередив арбітра Мікаеля Леле про образи, яких він нібито зазнав на 60-й хвилині, але отримав відповідь від судді, що йому «відмовлено».

Зазначається, що ці звинувачення не повинні завадити Ігнатенку взяти участь у наступному матчі Бордо, а от Дюнкерк не виключає можливості звернення до суду.

Головний тренер Бордо Альберт Рієра вже відреагував на інцидент.

«Жаль, що доводиться говорити про це, а не про спортивні справи, але коли щось подібне трапляється... Я не можу контролювати те, що гравці говорять на полі. Ми всі проти расизму, ми всі працюємо, щоб боротися з ним. Ми повинні засуджувати все, що відбувається».

В нинішньому сезоні Ігнатенко провів 32 гри в усіх турнірах: два забиті голи та одна результативна передача.


Контракт українського гравця з французьким клубом розрахований до 30 червня 2026 року.


Данило має на своєму рахунку шість матчів і гол у складі збірної України. Востаннє він туди викликався в червні минулого року.


Фото - СК "Дніпро-1"