26 квітня 2024 10:01

Він відмовив легендарному Лобановському: український ексзахисник зізнався, чому не підписав контракт з "Динамо"

Колишній футболіст Борисфена та низки інших українських клубів Андрій Смалько розповів історію про те, як відмовився від пропозиції Динамо, коли там працював Валерій Лобановський.


Андрій Смалько протягом семи років захищав кольори Борисфену, однак міг піти на ступінь вище та стати футболістом Динамо у 2002 році.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» ексзахисник розповів деталі тієї історії.

«Так, мене запросили до Динамо. Подзвонив президент Борисфену Ковалевич та сказав: «Динамо хоче, аби ти перейшов до них. Збирайся та їдь». Чому не вийшло? Я був на перегляді приблизно півтора місяці.

Команда під керівництвом Валерія Лобановського брала тоді участь в Кубку Співдружності. Динамо виграло турнір, але я не зіграв жодного матчу, бо підвернув ногу. Попри це, мені запропонували підписати контракт».

Смалько назвав основу причину того, чому відмовився від цієї пропозиції киян.

«Я відмовився, бо пропонували угоду аж на п’ять років. Це дуже багато. На той момент в Динамо грала уся збірна України. Залишатися там і зовсім там не грати я не бачив сенсу.

Вирішив повернутися до Борисфену та пробиватися у Вищу лігу з ними», – розповів Смалько.

43-річний футболіст грав за Борисфен з 1997-го по 2004 рр., після чого виступав за Чорноморець, Таврію, Зорю, Харків, Сталь, Олександрію, Зірку, Титан, Десну, столичний Арсенал та закінчив кар'єру в любительському Авангарді Бзів в 2021 році.


Загалом за свою рідну команду за даними порталу Transfermarkt він провів рівно 100 офіційних матчів, забивши у них 10 голів.