23 квітня 2024 23:59

"Арсенал" із Зінченком вдома розгромив "Челсі" з Мудриком

Арсенал на своєму полі посварився над Челсі у перенесеному матчі 29-го туру Англійської Прем'єр-ліги - 5:0.


Канонірам у цій зустрічі вдавалося якщо не всі, то дуже багато. Рахунок вже на четвертій хвилині відкрив Леандро Троссар, який прошив Джорджа Петровича з гострого кута — не обійшлося без помилки голкіпера.


На честь команди Маурісіо Почеттіно, яка грала без свого лідера Коула Палмера (хвороба), вона намагалася чинити опір і хоча б зуміла не пропустити більше до кінця тайму. Петрович чимало виручав, а його партнери навіть мали рідкісні контршанси — наприклад, Аксель Дісасі не влучив по м'ячу перед воротами після кутового (подав Михайло Мудрик).


Український вінгер вийшов з перших хвилин і загалом був малопродуктивним. Він залишив поле на 66 хвилині, а невдовзі на заміну у складі господарів вийшов його співвітчизник Олександр Зінченко. На той час рахунок на табло був уже 5:0.

Після перерви у команди Мікеля Артети залітали все. По дублю зробили Кай Хаверц (засмутив свій недавній клуб) і Бен Уайт, причому другий гол захисника - це навіс, який зрізався і опустився за вуха воротареві. У час Каноніри неодноразово були близькі до шостого голу, але не стали глумитися надміру.

Челсі максимально плачевним чином перервав свою восьмиматчеву серію без поразок в АПЛ і залишився на дев'ятому рядку. Арсенал як мінімум на якийсь час відірвався від Ліверпуля, попутно суттєво покращивши різницю м'ячів. Втім, прихованим лідером чемпіонату, як і раніше, залишається Манчестер Сіті.

Для Челсі триває суворий графік: 27 квітня команда Почеттіно зіграє в гостях проти Астон Вілли, яка посідає четверте місце. Наступного дня Арсенал схльоснеться з Тоттенхемом (5-а позиція) у дербі Західного Лондона.


АПЛ, 29-й тур


"Арсенал" – "Челсі" 5:0


Голи: Троссар (4), Уайт (52, 70), Гаверц (57, 65)


"Арсенал": Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Томіясу (Зінченко, 72) — Едеґор, Партей (Жоржиньо, 72), Райс — Сака (Вієйра, 82), Гаверц (Жезус, 72), Троссар (Мартінеллі, 72)


"Челсі": Петровіч — Ґілкріст (Сілва, 78), Дісасі, Бадіашиль, Кукурелья — Фернандес (Чалоба, 66), Кайседо — Мадуеке (Казадеї, 78), Ґаллахер, Мудрик (Стерлінг, 67) — Джексон


Попередження: Троссар (45), Уайт (76) — Ґілкріст (42), Кукурелья (43)