23 квітня 2024 18:12

"У Шапаренка краща статистика, ніж у Судакова". Вацко порівняв півзахисників та розкритикував "Динамо" за відсутність реклами своїх футболістів

Коментатор та журналіст Віктор Вацко в програмі "Вацко LIVE" порівняв Миколу Шапаренка та Георгія Судакова.


"Шахтар" через провідні європейські ЗМІ рекламує Судакова та підвищує його ціну на ринку. При цьому Судаков грає в основі збірної України та Лізі чемпіонів. А на чому базується ціна Шапаренка в 300 млн - я не знаю. Я ніде у європейських ЗМІ про Шапаренка не читав. Я ніде не бачу ні від кого з "Динамо" промоції Шапаренка у Європі. Розкачування цієї теми там, там де гроші є.


Я вважаю Шапаренка футболістом такого ж високого рівня як Судаков. Я вважаю Шапаренка футболістом хорошого європейського рівня. В цьому сезоні у Шапаренка цифри кращі, ніж у Судакова. В УПЛ у Судакова в 19-ти матчах 3+1, а в Шапаренка у 18-ти матчах 3+5. Враховуючи форму Шапаренка та футбол, в який він грає, якщо в такому стані він підійде до Євро, то в Реброва буде дилема кого ставити в стартовий скалд збірної в центрі поля поруч із Судаковим.


Але "Динамо" було б непогано викинути факс із кабінету Ігоря Михайловича та згадати, що "Спорт- Експрес" вже давно не головне джерело здобуття інформації для вболівальників. Щоб дорого продати футболіста, доречно забезпечити йому впізнаваність на ринках, куди потенційно його можна продати. І мене дивує, що "Динамо" маючи перед очима приклад Мудрика з Фабріціо Романо, маючи приклад Судакова, за якого "Шахтарю" вже давали 40млн + бонуси, нічого не робить для промоції своїх футболістів на ринках Європи.


Шапаренко це лише один приклад. Є Ванат, який підписав новий контракт. Є Бражко. Я вважаю, що це величезні активи "Динамо". Я вважаю, що це молоді гравці рівня топ-чемпіонатів, продаж яких може суттєво наповнити бюджет "Динамо". Є ще Волошин, Вівчаренко, Попов, я впевнений, що це профайли для клубів європейських топ-чемпіонатів. Але клубу потрібно працювати, правильно доносити інформацію про своїх футболістів. Найголовніше - це те, що на футбольному полі. Але в сучасному світі і те, що довкола футбольного поля, має колосальну вагу. Навряд чи вийде продати дорого свого футболіста, просто назвавши ціну в інтерв’ю".