21 квітня 2024 23:10

"Фрайбург" розписав бойову нічию з "Майнцом" і, обійшовши конкурентів, наблизився до зони єврокубків

У матчі 30-го туру чемпіонату Німеччини Майнц на виїзді розійшовся миром з Фрайбургом (1:1). Читайте звіт про гру на "Футбол 24".


В останньому матчі 30-го туру Фрайбург приймав Майнц. Підопічні Крістіана Штрайха досі зберігали шанси заскочити в останній єврокубковий вагон – від місця у Лізі конференцій у разі перемоги їх відділяло б лише 5 очок. Своєю чергою "карнавальники" балансували над зоною вильоту і кожен наступний провалений поєдинок все більше наближав їх до Другої Бундесліги.


Господарям вдалось вийти вперед вже на початку матчу: Грегоріч вистрибнув вище за інших назустріч навісній передачі і головою переправив сферу у сітку. В середині тайму Міхаель втратив шанс оформити дубль: він знову пробивав головою, але цього разу кіпер Майнца зумів перевести м'яч на кутовий.

За трохи гості відповіли двома небезпечними випадами: на спробу Буркардта зреагував Атуболу, а Груда пробив впритирку зі стійкою. Однак на перерву команди пішли за нічийного рахунку – Буркардт таки зумів реалізувати свою чергову спробу за 5 хвилин до свистка.


Господарі були ближчим до перемоги (чого лише вартує момент Грегоріча наприкінці зустрічі, коли м'яч пролетів повз стійку), але все завершилось миром. Фрайбург набрав 40 очок і піднявся на сьому сходинку, Майнц з 27-ма балами обійшов Бохум і став п'ятнадцятим.