21 квітня 2024 10:53

"Це нагадало мені наші голи з Алієвим": Мілевський дав пораду Ванату і назвав найсильнішого нападаючого у Прем'єр-лізі

Колишній форвард Динамо та збірної України Артем Мілевський поділився враженнями від виступів Владислава Ваната та розповів, що вже спілкувався з молодим нападником.


Ексзірка збірної України та Динамо Артем Мілевський дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту Sport-express.ua, в якому поговорив і про нинішні справи у київському гранді.

Зокрема, Мілевський розповів, що спілкувався з Владиславом Ванатом, який наразі є найкращим бомбардиром УПЛ.


«Що сказав йому? Що мені дуже сподобався його асист на Буяльського у грі з Минаєм (3:1). Класна комбінація. Це нагадало мені наші голи з Алієвим. Класика! Я сказав Ванату: «Ти все зробив правильно. Андрюха Ярмоленко теж любить так грати – віддає і вбігає. Треба просто зачепитися за м'яч».

Плюс я йому підказав кілька хитрощів, але це нехай залишиться між нами. Сподіваюся, проти Полісся він втілить це в життя, заб'є гол і віддасть на Бую і Ярмолу».


Окрім цього, екснападник висловився стосовно того, чи може Ванат повторити його кар'єру.


«Повністю мою кар'єру повторювати точно не треба (сміється). Ванат – трохи іншого плану гравець, ніж я.

Я йому сказав: «У тебе непогано виходить. Тебе повинні боятися захисники у штрафному майданчику, як мене свого часу. До мене навіть доторкнутися боялися, бо це могло обернутися призначенням пенальті».

Мілевський зазначив, що у Владислава є великий потенціал в контексті можливого переїзду до Європи.

«Ванату треба ще грати, грати й грати, нарощувати свій клас і рівень. Також потрібно щотижня забивати в чемпіонаті України. Потенціал у нього великий і, дай Бог, у нього все вийде.


Я бажаю Ванату тільки успіхів. Зі спілкування видно, що він – хороший малий».

Артем не оминув й тему «другого Мілевського», зазначивши, що в Україні зараз не бачить таких футболістів.

«Ні. Усі форварди іншого плану. У того ж Ваната – інша комплекція, він у рази швидший і різкіший за мене. Я більше фактурний, міг притримати м'яч і почати атаку, а Влад більше наконечник.

Найкращий форвард УПЛ зараз? Як уболівальник Динамо, я назву Ваната. Я хочу, щоб він став найкращим бомбардиром чемпіонату і забивав у кожному турі», – сказав Мілевський.