20 квітня 2024 10:01

Джеймі Каррагер: "Арсенал" Артети ризикує перетворитися на "Тоттенхем" Почеттіно. Без перемог в АПЛ та ЛЧ визнання за хорошу роботу не буде втіхою"

Джеймі Каррагер висловився про майбутнє «Арсеналу» під керуванням Мікеля Артети.


Раніше "каноніри" вилетіли з Ліги чемпіонів від "Баварії". В АПЛ лондонці на 2 очки відстають від лідируючого "Манчестер Сіті".

"Арсенал" Мікеля Артети ризикує перетворитися на «Тоттенхем» часів Маурісіо Почеттіно – команду, якою захоплювалися за те, що вона ледь не стала великою.

Якщо "Арсенал" швидко не прийде до тями від розчарування в Лізі чемпіонів і не виграє Прем'єр-лігу, суперники з північного Лондона зможуть поділитися зауваженнями про те, наскільки жорстоким може бути футбол.

Варто зазначити, що Артета, як і Почеттіно під час його роботи в «Тоттенхемі», заслуговує радше на повагу та похвалу за те, що зробив «Арсенал» претендентом на чемпіонство, ніж критики у разі невдачі. Визнання за добру роботу не буде втіхою, якщо історія запам'ятає епоху Артети без перемоги у Прем'єр-лізі чи Лізі чемпіонів у його резюме.

Жорстока реальність полягає в тому, що будь-яка команда «Арсеналу», яка не виграла один чи кілька найбільших трофеїв, ніколи не стане чимось більшим, ніж просто «претендентом», і про неї говоритимуть майже заступно, порівнюючи з командою, яка завоювала «золоту». дубль» (сезон-2001/02) або «Непереможними» (сезон-2003/04).

Вони все ще перебувають у гонці за титул, але при цьому балансують на межі. Три [потенційні] поразки за тиждень означатимуть, що сезон фактично закінчено з точки зору завоювання трофеїв.

У зв'язку з цим виникає неминуче запитання: Що далі з проектом Артети?

У футболі ми багато говоримо про те, що потрібно зробити наступний крок, і в цілому це означає рух вперед. Найчастіше наступний крок – це рух назад. У період з 2015 до 2019 року «Тоттенхему» вдалося зайти так далеко, але вони залишилися без трофеїв. Скільки перспектив не було, вікна можливостей швидко закриваються», – написав екс-гравець «Ліверпуля».