19 квітня 2024 12:53
1

Даріо ДРУДІ: "Повернення в Україну було непростим рішенням"

Виконуючий обов'язки спортивного директора житомирського «Полісся» Даріо Друді поділився думками щодо свого повернення в Україну.


– Вітаю Вас із поверненням в Україну. Як Ваш настрій?

– Дуже дякую. З першого дня, як тільки я повернувся в Україну, у мене було таке відчуття, немов я повернувся у рідний дім. До речі, саме тут здійснилася моя мрія – я став головним тренером команди Прем’єр-ліги.


– В Україні Вас не було фактично 6 років, з якими емоціями Ви сюди повернулися, що, можливо, впало у вічі, на що звернули увагу?

– Напевно те, що збулися мої прогнози на рахунок української молоді. Зараз дуже багато українських гравців, які виступають у Європі, українська збірна U-20 виграла Мундіаль. Потенціал української молоді на дуже і дуже високому рівні. Це те, що стосується футболу, а якщо брати в цілому, то дуже важко бачити Україну у стані війни. І, власне, тим, що я повернувся сюди, хочу продемонструвати: як іноземець я тут не лише, коли все добре, але й у такі важкі моменти. Хочу допомогти Україні розвиватися. Хоча для мене це теж було непросте рішення, бо я маю родину, маю дітей. Але я зробив цей крок, бо Україна дуже багато значить для мене.


– Ви привезли родину з собою, чи збираєтеся привезти?

– Поки ні. Я приїхав сам, але планую привезти їх сюди. Я хотів би, щоб мої діти зростали в українському середовищі, ходили тут в школу. Щоб ви розуміли, моя дружина знає навіть більше українських слів, ніж я. Їй дуже подобається Україна.


– Безкінечні повітряні тривоги, ракетні обстріли. До цього неможливо звикнути. Чи чули Ви їх і які Ваші емоції у зв’язку з цим?

– Неможливо передати ці емоції, бо коли ти вперше чуєш звук сирени, ракетні обстріли – ти не знаєш, як реагувати, бо це неприродньо. Але, на жаль… На жаль, треба адаптовуватися до цих реалій і розуміти, як себе захистити.

Я, звичайно, вдячний за такі слова стосовно України і те, що він сюди в якості солідарності приїхав, але не більше. Ми розглядаємо його як футбольного фахівця, а тому я не знаю під якими солями були боси Полісся, коли вирішили його запросити. Одразу згадуйте його роботу в "Зірці" Кропивницький. Ну і звісно, просто феєрична робота в Карпатах. Понабирали скрізь, де що погано лежить з латиноамериканців, якщо я не помиляюсь, то їх було 18 (чи скільки?) з його ж подачі. Результати були на стільки жахливими, що ті Карпати (з Друді в ролі того ж спортивного директора) стали для всіх посміховиськом (пам'ятаєте, програли клубу з Франківська, де їм дубль поклалав чувак з пузом). А що потім сталось з Карпатами, то всі і так знають

І тут Полісся, яке ніби як хоче вийти на якийсь більш/менш конкурентний рівень, запрошує людину з таким резюме? Мені особистно після запрошення цього абсолютно некомпетентного фахівця навіть не цікаво буде слідкувати за цим клубом, бо нічого хорошо (як мінімум) він дати не зможе.