18 квітня 2024 10:10

Олександр БАНДУРА: "За рахунку 1:2 я побачив у "Динамо" паніку в деяких моментах"

Матч Минай – Динамо розпочинався ще третього грудня в Ужгороді, а завершився – 17 квітня у Києві. Минулого року поєдинок обидві команди не дограли через велику кількість повітряних тривог та відсутність освітлення на стадіоні Минай.


У 2024-му гра розпочалася з другої хвилини матчу, після закінчення якого 37-річний воротар Миная Олександр Бандура розповів, чому його команда не змогла зачепитися за очки у протистоянні з Динамо.


– Олександре, на що гравці Миная розраховували перед поєдинком з київським Динамо?


– Ми хотіли і реально розраховували заробити одне очко. По першому тайму про це говорити було важко – просто нас возили. А ось після перерви картина на футбольному полі була інша.


– З чим пов’язана така несмілива гра вашої команди у першому таймі?


– Спочатку ми чогось побоювалися. Динамівці було заряджені на цей матч, це було видно. А вже після перерви господарі подумали, що мені так здається, що зможуть легко довести гру до переможного кінця. Плюс мої партнери змогли трохи розслабитися, та й гол Корабліна нам допоміг. За рахунку 1:2 у Динамо я побачив паніку в деяких моментах. Ми мали два моменти, щоб зрівняти рахунок. Так, ми програли зрештою, але не беззубо.


– Чому Минаю другі тайми вдаються краще, ніж перші тайми. З чим ви це пов’язуєте?


– Важко це пояснити. Вся справа у психології, у нас дуже багато молодих футболістів у складі. А потім, коли гравці Миная розігруються, то потім легше грати хлопцям.


– Дивлюсь на склад і справді бачу, що у вас мало футболістів із великим досвідом…


– Погоджуся. Мабуть, до ветеранів можу віднести себе, Дмитра Нємчанінова та Сергія Петька.


– Сашко, а хто молодих футболістів уже за рік-два може заявити про себе у Прем’єр-лізі?


– Думаю, що Скиба, Кораблін, Гунічєв та Кемкін за сумлінного ставлення до справи можуть стати помітними гравцями в УПЛ.


– Які шанси у Миная залишитися в елітному дивізіоні?


– Вони є, хоча я їх оцінив би в 30%. Може й небагато, але ми в це віримо. Нам би потрапити до перехідних ігор, вже це було б гідним для нас результатом у поточній ситуації. Для нас важливо набирати очки вже у найближчих матчах. Не можна відкладати все до останніх ігор.


– Ти пропустив сьогодні три м’ячі. Цього можна було уникнути?


– Перший м’яч я пропустив від Буяльського на 5-й хвилині. Віталій пробив між ніг нашому захиснику, я кинувся в один кут воріт, а він пробив в інший. Другий м’яч – це автогол від Нємчанінова. Наприкінці зустрічі я чекав удару від Ваната, перекривав цей можливий удар. А забив Волошин, тут трошки не дограв наш крайній захисник.


– Який настрій зараз у роздягальні Миная?


– Усі засмучені, програвати ніхто не любить. Хоча Желько Любенович похвалив нас за гру. Але, добре грати, не означає досягати позитивного результату.


Фото - ФК "Минай"