17 квітня 2024 17:26

"Минай" – "Динамо" 1:3. Звіт про матч. Інтрига у другому таймі була вбита киянами наприкінці зустрічі

У перенесеному матчі 16-го туру Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановського приймало "Минай", який отримав статус номінального господаря поля.


Після мінімальної перемоги над "Олександрією" у стартовому складі киян сталося одразу кілька перестановок. Так, на лівому фланзі захисту замість Вівчаренка вийшов Дубінчак. Шапаренко залишився в запасі, а Бражко взагалі опинився поза заявкою на гру. Натомість з перших хвилин на поєдинок вийшли Ярмоленко та Буяльський.


Вже на 4-й хвилині динамівці відкрили рахунок у матчі. Атака за участю Дубінчака, Ваната та Буяльського завершилася потужним ударом низом Віталія з меж штрафного майданчика у дальній кут воріт Бандури.


Наступну спробу забити здiйснив Андрієвський. Хавбек "Динамо" спробував виконати свій фірмовий удар лівою ногою з дальньої дистанції, але м'яч пройшов убік від воріт. Потім так само невдало пробив Волошин – круглий відлетів на трибуни.


Динамівці продовжували тиск на оборону "Минаю", і чергові моменти не змусили на себе довго чекати. Андрієвський ударом з льоту послав м'яч над поперечиною, а Ярмоленко після навісу від Тимчика головою пробив вище за цiль.


Набагато кращу можливість подвоїти перевагу "Динамо" у рахунку була у Волошина. На 20-й хвилині Назара вивели на ворота суперника під гострим кутом, проте йому не вистачило лічених сантиметрiв, щоб відправити м'яч під дальню штангу.


Потім "Минаю" вдалося провести свою контратаку, внаслідок чого Демиденку на шляху до воріт Бущана залишалося лише обіграти Попова. Але центральний захисник киян за рахунок гри корпусом та грамотного відбору не залишив опоненту жодного шансу.


У наступному епізоді Бандурі довелося продемонструвати всю свою майстерність, щоб відбити удар Волошина, який у дотик замикав подачу з правого флангу. А ось на 28-й хвилині кіпер "Минаю" не допоміг. Немчанінов у спробі перервати прострільну передачу Ярмоленка на Ваната зрізав м'яч у власні ворота.


До кінця першого тайму у "Динамо" було ще кілька напівмоментів, але вичавити з них максимум і піти на перерву з соліднішим рахунком на табло не вийшло. Десь гравців "біло-синіх" підвела точність, десь надійно зіграла оборона суперника.

На самому початку другого тайму "Минай" несподівано відіграв один м'яч. Вакула з лівого флангу зробив передачу на Корабліна, який практично з лінії штрафного майданчика в дотик з лівої пробив точно у дев'ятку. Траєкторія польоту м'яча вийшла такою, що Бущану залишалося тiльки проводити круглого поглядом.


Буквально одразу "Динамо" відповіло моментом Шапаренка, який вийшов на заміну замість Кабаєва. Удар Миколи з 20-ти метрів вийшов щільним, але все ж таки неточним. М'яч пролетів повз ближній кут. "Минай" огризнувся і створив схожий момент – Вітенчук так само, як і Шапаренко, пробив поряд зі штангою.


На 60-й хвилині Шовковський вирішив зняти з гри Ярмоленка та Буяльського, випустивши замість них Діалло та Шепелєва. Тим часом відзначитись ледь не вдалося Попову. Денис прийшов на подачу з кутового, виграв другий поверх, але пробив трохи вище за поперечину.


"Минай", натхненний, голом Корабліна, який залишав шанси зачепитися як мінімум за нічию, двічі був дуже близьким до того, щоб досягти своєї мети. По воротах Бущана з гарниих позицій били Семотюк та Устименко, але в обох випадках голкіпер "Динамо" зіграв бездоганно.


На 77-й хвилині закрити питання про переможця зустрічі міг Ванат. Владислав на швидкості увійшов до штрафного майданчика, прибрав на своєму шляху відразу двох опонентів і... пробив у стійку, тим самим зберігши інтригу. Втім, вона протрималася рівно до 86-ї хвилини, коли Волошин у падінні замкнув простріл Дубінчака на дальню штангу і встановив остаточний рахунок у матчі - 3:1 на користь "Динамо".