14 квітня 2024 20:29

"Арсенал" з Зінченком втратив можливість очолити таблицю АПЛ. "Каноніри‎" програли "Астон Віллі" на власній арені

У центральному поєдинку 33-го туру англійської Прем’єр-ліги лондонський Арсенал сенсаційно програв вдома Астон Віллі (0:2). Український бек «канонірів»

Олександр Зінченко відіграв проти бірмінгемців 87-м хвилин.


Перший тайм гри у Лондоні, яка зважаючи на турнірне розташування обох команд, справедливо вважалася центральною, свій статус не особливо підтвердила.


Себто була не насиченою подіями та голами, хоч і цікавою.


У Арсенала найбільш реальний момент під кінець першої сорокап’ятихвилинки мав Леандро Троссард, у Астон Вілли на початку тайму Оллі Воткінс. Обидва завершилися нічим, хоча удар нападника бірмінгемців і поцілив у стійку воріт господарів.


Виручив каркас воріт Раю та Арсенал ще одного разу по перерві: Юрі Тілеманс обікрав на фланзі нашого Олександра Зінченка і намагався закрутити в дальній кут, але пробив у поперечину від якої м'яч відрикошетив у стійку та вилетів в поле.


Та ні стійка, ні поперечина, ні Рая вже ніяк не змогли виручити господарів поля, коли всіма забутий на лівому краю Леон Бейлі розтріляв ворота з кількох метрів.


І тут Арсенал поплив. Чим скористався прудконогий Воткінс, який втік фактично на побачення з Раєю зі своєї половини поля та переграв іспанського стража воріт вдруге.


Не чекаючи на бухливе святкування Астон Віллою перемоги Олександр Зінченко на 87-й хвилни поле покинув, давши змогу розім'ятися Едді Нкетіа.


Англія. Прем’єр-ліга


33-й тур


Арсенал – Астон Вілла 0:2 (0:0)

Голи: Бейлі, 84, Воткінс, 87.