14 квітня 2024 16:02

Хлопчик зображував мавпу після голу Чуамені "Мальорці". Суддя не вніс расистський епізод до протоколу

Новий випадок расизму стався під час матчу "Реала" з "Мальоркою".


Вчора команди зустрічалися в рамках 31 туру Ла Ліги. «Реал» здобув мінімальну перемогу (1:0) завдяки голу Орельєна Тчуамені.


На камерах Movistar+ зафіксовано, як юний уболівальник імітує жести мавпи під час святкування голу мадридцями. Крім цього, як повідомлялося раніше, в цей же момент один із фанатів кинув у бік гравців пляшку з водою.


Епізод із пляшкою був відображений у протоколі матчу із приміткою, що він «не вплинув на жодного гравця».


Матч був припинений головним арбітром Хосе Марією Санчесом Мартінесом на хвилину, поки диктор не попередив уболівальників через гучний зв'язок про неприпустимість кидання предметів на поле. При цьому мавповий жест не було внесено до протоколу.


Це не перший випадок такої поведінки на стадіоні «Сон Моїш» у Пальма-де-Мальорці. Рік тому власника сезонного абонементу було оштрафовано на 4 тисячі євро і позбавлено права відвідування стадіону на 12 місяців поле того, як крикнув: «Ти мавпа» на адресу Вінісіуса Жуніора.

Після вчорашнього матчу «Мальорка» випустила заяву про неприпустимість проявів расизму та повідомила, що сприятиме поліції в ідентифікації вболівальника, який допустив расистський жест.