13 квітня 2024 15:08

Боелі сказав, що "Челсі" впишеться у ФФП, але клубу, швидше за все, доведеться продавати гравців улітку. АПЛ не враховуватиме прибуток від продажу готелю дочірньої компанії

У «Челсі» можуть виникнути проблеми із фінансовим фейр-плей.


Материнська компанія "Челсі" Blueco 22 Ltd раніше опублікувала звіти. З них випливає, що збитки лондонського клубу склали 89,8 млн фунтів.


При цьому фінансові втрати пом'якшили продажем готельних будівель на території "Стемфорд Брідж" своєї дочірньої компанії Blueco 22 Properties Ltd. На цьому додатково зароблено 76,5 млн.


При цьому фахівець із футбольних фінансів Кіран Магуайр повідомив, що АПЛ не враховуватиме продажу грошових активів пов'язаним сторонам при вивченні ФФП.


«Кілька років тому ми бачили, що «Редінг», «Бірмінгем», «Дербі», «Шефілд» та ще один-два інші клуби продавали нерухомість своїм власникам, щоб спробувати отримати перевагу з погляду звітності», – сказав Магуайр.


Співвласник «Челсі» Тодд Боулі заявив, що «Челсі» має вписатися до ФФП: «Клуб продовжує поєднувати успіх на полі з фінансовими вимогами дотримання фінансових правил УЄФА та Прем'єр-ліги. Клуб дотримується цих вимог з моменту їх створення у 2012 році і розраховує зробити це в найближчому майбутньому».


Як зазначає The Times, "Челсі", швидше за все, доведеться отримати значні суми від продажу гравців до кінця червня, щоб вписатися в правила.