7 квітня 2024 19:02

Кркич про панічні атаки: "У юному віці я став відомим з усіма наслідками, що випливають. У "Барсі" ніхто не знав, поки напад не трапився вперше – я не хотів, щоб це завадило мені"

Боян Кркіч розповів, як справлявся із панічними атаками.

– Вам було 17 років, коли це почалося.


– Все сталося дуже швидко. У молодому віці я став суспільною фігурою з усіма наслідками і змінами в житті.

– Завищені очікування?


- В тому числі. Це важко, тому що у вас недостатньо досвіду, щоб визначити, що може творитися навколо вас. Потім ви починаєте розуміти, де знаходитесь і що потрібно, щоб завоювати це місце.

Через мій спосіб життя, через те, як я справлявся, мало хто знав про те, що відбувається. Ні в клубі, ні в роздягальні [ніхто не знав], доки напад не трапився вперше.


Я хотів це прожити самостійно. Я знав, що для того, щоб впоратися з цим, я мав зустрітися з проблемою віч-на-віч і подолати її сам.

- Ви відчували себе самотнім?

– У «Барсі» – ні, не тому, що поряд була родина та надійні люди.


У роздягальні я почував себе самотнім, бо люди не знали. Я прийняв це. У мене був важливий момент у кар'єрі, і я не хотів, щоб [панічні атаки] завадили мені.


– Панічна атака у літаку стала значущою.


– Так. Це був сплеск емоцій, бо після розірвання контракту [з «Барсою»] я почував себе так, наче перерізав пуповину.

Я повернувся додому, щоб зібрати валізи і вирушити до Німеччини, де на мене чекали представники «Сток Сіті». Я був дуже засмучений, але спокійний. Я розумів, що літак летить, покидаючи Барселону, і що я не керую літаком і не контролюю ситуацію. Це було боляче.


– Ви пишаєтесь собою?


– Так, тому що я ріс, долаючи безліч змін, і незалежно від того, які удари я отримував, ніколи не здавався.


Я підвівся, я заслужив усе, чого досяг, і маю право вирішувати, що робити зі своїм життям, – сказав екс-гравець «Барселони».