7 квітня 2024 15:53

Ендж Постекоглу: "Гроші не такі важливі, як вважають люди. Будувати команду можна без них. Значення мають хороші тренери, гравці та управлінці"

Ендж Постекоглу висловився про кошти, які отримують за гру в Лізі чемпіонів.


«Звичайно, кожна команда, яка не виграла чемпіонат, [хоче] потрапити до Ліги чемпіонів через фінансову винагороду, але це не міра речей.
Суть не в тому, скільки грошей ви отримуєте, коли потрапляєте до Ліги чемпіонів, а в тому, що ви робите із цими грошима. Чи будуєте на них щось? Будуєте команду або вважаєте, що раз граєте в Лізі чемпіонів наступного сезону, у вас все буде добре? - Сказав головний тренер «Тоттенхема».

Далі австралійський фахівець запитав, чи дозволять гроші, отримані від виступу в Лізі чемпіонів, клубу бути агресивним і амбітним у побудові команди.

«Це можна робити як із цими грошима, так і без них. Значення мають прийняття вірних рішень, хороший тренерський штаб, хороші гравці та гарне управління. Коли ви потрапляєте у пастку, думаючи, що гроші – це відповідь, ви не отримуєте результату.

Так, я міг би сісти тут цього року і сказати: «У нас немає грошей від Ліги чемпіонів, як ми можемо прогресувати?». Я ніколи цього не говорив. Говорив, що нам потрібно досягти прогресу.

Ми повинні стати кращими, ніж були минулого року. Якщо наступного року ми не потрапимо до Ліги чемпіонів, я не збираюся відступати, говорячи, що ми не можемо прогресувати. Не думаю, що гроші така вже основна частина, як вважають люди. Так, значна, але це безумовно не все», – відповів Постекоглу.