3 квітня 2024 10:11

Йожеф САБО: "У матчах за збірну було видно, що Малиновський просто ніякий, розгубив свою форму"

Колишній головний тренер збірної України Йожеф Сабо прокоментував епідемію травм і хвороб, які спіткали гравців національної команди після повернення до клубів.


– Чому так багато гравців збірної України травмувалося або захворіло після повернення до своїх клубів?

- Так склалися обставини, від цього нікуди не дітися. Травми у футболі завжди були, є і будуть. Але за всю свою тренерську кар'єру я не пам'ятаю, щоб так багато моїх гравців одночасно отримували травми, хоча навантаження ми їм давали пристойні.


Чи не переганяв їх Ребров? Не знаю, ми можемо тільки гадати. Але мені здається, гравці просто не підготувалися до тренувань у клубах і не провели хорошу розминку. Вони після збірної приїхали розслабленими.


Що стосується застуди Миколенка і Зубкова, то вони молоді хлопці, може, десь не розрахували погоду або випили води з холодильника. Цього може вистачити, щоб захворіти. Але після застуди вони швидко відновляться, а ось Яремчук і Маліновський через м'язові травми пропустять близько двох-трьох тижнів.


По матчах збірної було видно, що Маліновський перебуває в дуже поганому стані, тому його замінили проти Ісландії. Він був просто ніякий, розгубив свою форму.


Яремчук проти Боснії відіграв непогано. Що стосується Зубкова, то він не основний, праворуч грає Циганков, коли здоровий. На цих позиціях у нас є хороший підбір гравців, єдина втрата – це Миколенко. На його місце я нікого не бачу. Сподіваюся, до Євро всі наші гравці будуть у строю, - сказав Сабо для Sport-express.