30 березня 2024 13:22

Після ракетних ударів по енергетиці України Білий дім закликав Конгрес США терміново ухвалити законопроект про допомогу Києву

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Російська ракетні удари по енергетичних об’єктах України мають на меті зламати дух українців. Конгрес США не повинен зволікати з ухваленням допомоги.


Про це йдеться в офіційній заяві речниці Ради нацбезпеки Білого дому Едрієн Вотсон, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Лігу.

У своїй заяві Вотсон зазначила, що 29 березня Росія вчинила один із наймасштабніших повітряних ударів по енергомережі України від початку війни.

Як наголошується - це лише останній прояв із серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України, що стало "жахливим нагадуванням про зусилля Путіна зламати дух українського народу та занурити його в темряву".

З метою допомогти Україні захиститися від російських атак, Палата представників має ухвалити двопартійний законопроєкт про виділення додаткових коштів на потреби нацбезпеки, аби США могли надати Україні більше засобів ППО, зазначила Вотсон.


"Потреба України є терміновою, і ми не можемо дозволити собі подальших зволікань", – резюмували в Білому домі.