27 березня 2024 14:21

Збірна Бразилії має намір відмовитися грати у матчах без ВАР на тлі двох пенальті на користь Іспанії. Про це заявив голова CBF

У Бразилії заявили про небажання грати без ВАР навіть у товариських матчах.

Збірні Іспанії та Бразилії зіграли внічию (3:3) у товариському матчі, що відбувся на «Сантьяго Бернабеу». Під час гри арбітр Антоніу Нобре призначив два пенальті на користь іспанців, які реалізував Родрі (на 12-й та 87-й хвилинах). Бразильці зрівняли рахунок на 96-й хвилині завдяки 11-метровому удару, забитому Лукасом Пакета. Система ВАР під час гри не використовувалась.

Президент Бразильської федерації футболу (CBF) Едналдо Родрігес після матчу заявив, що збірна Бразилії більше не гратиме без ВАР.

«CBF поінформує ФІФА, що не лише на офіційних матчах збірної Бразилії, а й у товариських обов'язково має використовуватись система ВАР. Футбол у Європі дуже розвинений, але те, що трапилося у важливому матчі, залишає бажати кращого.


Конфедерація, в даному випадку УЄФА, має бути більш вимогливою. ВАР нікуди не подінеться. CBF використовує ВАР у серіях A, B, C, D, у жіночому футболі, в іграх молодіжок. Бразилія найбільше у світі використовує ВАР», – заявив Родрігес.