27 березня 2024 08:11
2

Ісландські вболівальники: "Мудрик і Судаков кращі за Шевченка та Реброва"

Фото - ua.depositphotos.com


Ісландці розчаровані поразкою від збірної України (1:2), але визнають, що їхня команда зіграла недостатньо добре для того, щоб обіграти такого сильного суперника та вийти на чемпіонат Європи. Багато хто пишуть про високий рівень гравців України і називає нашу команду одним із претендентів на вихід у фінальні стадії Євро-2024.


Ісландці зазначають, що гравці збірної України виступають за найкращі клуби Європи та у найсильніших чемпіонатах континенту, тому не соромно програти такого сильному супернику. Вони виділили Мудрика та Судакова як лідерів нашої команди та потенційних зірок фінального турніру в Німеччині.


Незважаючи на поразку, ісландці дякують своїй команді за цю футбольну пригоду і вірять у те, що наступного разу їм вдасться потрапити на міжнародний турнір.


Erlin: Сумно програвати, але Україна була сильнішою. Варто це визнати та рухатися далі. Якби Ісландія у фіналі грала навіть проти Уельсу чи Польщі, то шанси були б вищими. Але з Україною зараз надто складно грати.


Harald: Усі збірні мають свої історії успіхів і розчарувань. Знаю, що багато хто сьогодні засмучений, але програти Україні не соромно. У всякому разі, якщо це робити так, як ми зробили. Ісландія хоч і поступалася українцям, але це не була гра в одні ворота. Команда порадувала, але все ж таки Україна була сильнішою і справедливо проходить далі.


Bjornsson: Українці знову доводять, що вони незламні. Їхня країна бореться з сильнішим суперником, щодня люди там страждають і вмирають, але навіть найогидніші дії росіян не змогли зламати українців. Я мріяв про те, щоб Ісландія вийшла на Євро-2024, але радий за Україну. Якщо і є в Європі люди, які мають такий самий неймовірний характер, як ісландці, то це українці. Думаю, вони могли б стати справжніми вікінгами.


Frojb: Якби Україна не пройшла на Євро-2024, то це була б трагедія. Одна з найкращих команд Європи має бути на турнірі. Якщо Ісландія не потрапила на турнір у Німеччині, це закономірність. Не думаю, що хтось особливо засмутиться в Європі через це. За всієї поваги до нашої команди, але навряд чи ми б претендували на якісь високі досягнення на Євро. Ми виявились недостатньо сильними і справедливо попрощалися зі своєю мрією.


Heiderun: Прикро так програвати. Першими забили гол, були ще моменти, але не вистачило сил на два матчі із сильними суперниками. Україна була трохи кращою, трохи щасливішою, до того ж це був виїзний матч для нас, що теж далося взнаки. Все могло б скластися для нас вдало, але цього разу нам не пощастило.


Kristiansdottir: Все це прикро та неприємно, але варто віддати належне характеру українців, які не здаються та борються до кінця. І зараз я говорю не тільки про футбол, ви ж розумієте. А також треба сказати спасибі Ісландії за те, що вона вміє гідно програвати. Ми обов'язково повернемося і будемо ще сильнішими.


Steinunn: Ті, хто старші, можуть пам'ятати матчі Ісландії з Україною. Я бачив ці ігри на стадіонах, тож можу сказати, що українська команда цього року сильніша, ніж тоді, коли ми з ними грали багато років тому. Я шаную Андрія Шевченка, це великий гравець. Також мені запам'ятався Ребров, котрий тепер працює тренером України. Але мені здається, що Мудрик і Судаков кращі за Шевченка та Реброва. Принаймні на рівні збірної. На клубному рівні все набагато складніше. Мудрик – геній, неймовірний талант. Судаков нагадує найкращих плеймейкерів 1990-х та початку 2000-х років. Раніше я його бачив лише у матчі з "Барселоною". Думаю, що на Євро-2024 ми ще про них почуємо. До речі, Шевченко та Ребров начебто особливих успіхів не досягали на рівні збірної, якщо я правильно пам'ятаю. Цікаво, що тепер вони знову працюють разом. Шкода, що наші легендарні гравці не хочуть залишатися працювати в Ісландії.


Petursdottir: Просто ми не змогли зробити те, що спочатку було дуже складно зробити. Можна лаяти гравців за помилки або тренерський штаб за тактичні промахи. Можна цілком серйозно аналізувати і вираховувати якісь цифри. Але все це не змінить того, що ми просто програли сильнішій команді.


Mi: В Ісландії лише один гравець світового рівня, він тяг команду на Євро-2024, але складно щось зробити, якщо партнери не готові грати на такому ж рівні. Україна має більше половини гравців світового рівня. Те, що ми змусили їх нервувати і повели у рахунку – це вже успіх для нас.


Albertsson: Розчарування та смуток. Ми були такі близькі до своєї мрії, що зараз складно щось коментувати та аналізувати. Хочеться просто подякувати команді за те, що вона боролася до кінця, що подарувала нам ці щасливі моменти.


Orn: Якби ми змогли пройти Україну, то зіграли б у дуже слабкій групі на Євро-2024. Словаччина та Румунія – не ті суперники, яких треба боятися. Бельгія – чудова команда, але в них також йде зміна поколінь. Шкода, що ми прогавили такий шанс потрапити на Євро і там вдало виступити.


Ragnan: У нашої команди багато молодих талантів, як і в Україні. Коли українці не потрапили на чемпіонат світу, то це була для них справжня драма, особливо на тлі війни. Мабуть тоді всі дивилися на них і були здивовані тому, що Україна програла. Але подивіться на них зараз, гравці виросли, змужніли і тепер показують інший футбол. Тому я закликаю всіх не сумувати, а вірити у наших молодих талантів. Ми можемо потрапити на міжнародний турнір, але дайте цим молодим гравцям набратись досвіду.


Boarnan: Якби Ісландія мала гравців рівня Мудрика, то ми б виграли. Більше того, ми б грали набагато краще, ніж Україна сьогодні. Думаю, що Сергій Ребров, як гравець, був більш успішним, ніж тренер. Я чекав від України більшого. З такими гравцями вони мають бути одними із фаворитів Євро-2024. Але чомусь я не вірю у те, що українці далеко пройдуть.


Snot: Якщо подивитися на групу, в якій зіграє Україна, то завдання-мінімум для неї – це вихід у плей-оф. Можливо, це слабка втіха, але хочеться вірити, що ми програли сильному супернику, який зможе чогось досягти на турнірі в Німеччині.


Ingimurdar: Відразу після жеребкування було зрозуміло, що Україна буде фаворитом у цій сітці плей-оф. Не можу сказати, що ця команда вразила мене, але свої перемоги на класі вона змогла здобути. Було б дивно, якби вони не поїхали на Євро-2024 із таким складом.


Sverisson: Якби ми програли у фіналі Ізраїлю чи Боснії, то це було б прикро. Програти Україні не соромно. Можливо, це не Англія чи Італія, але все ж таки це одна з найкращих команд у Європі на даний момент.


Kjartasson: В України багато хороших гравців: Судаков, Лунін, Зінченко, Циганков. Але навіть на тлі цих футболістів виділяється Мудрик, який мене справді вразив. Йому б попрацювати з Гвардіолою, Клоппом чи Анчелотті, тоді Мудрик міг би стати гравцем світового рівня. Звісно, нашим футболістам було складно боротися із такими сильними суперниками.


Solborg: Насправді я хотів би відзначити саме Ісландію, хоча вона і програла. Наша маленька країна з суворим кліматом і маленьким населенням змогла досягти того, що нас поважає і побоюється вся Європа. У тому числі й українці. Величезна Україна сьогодні була за крок від поразки. Хіба це не привід пишатися Ісландією?


Eggert: Мудрик – "Челсі", Лунін – "Реал", Зінченко – "Арсенал", Довбик та Циганков – "Жирона", Миколенко – "Евертон", Малиновський – "Дженоа", Яремчук – "Валенсія", Забарний – "Борнмут". Може, когось ще забув. Подивіться на українців. Вони грають у найкращих клубах Європи, у найкращих чемпіонатах Європи. З таким складом можуть претендувати на вихід у фінал. Але ми з ними грали дуже гідно. Тому я пишаюся командою і вдячний їй за все.


Goulaugur: Щоб виграти у такого сильного суперника, потрібно зіграти найкращий матч у своєму житті. На жаль, багато наших футболістів виявилися не готовими до такого високого рівня. Після забитого голу нам треба було грати набагато спокійніше та надійніше в обороні, але хіба хтось у Європі знає, як зупинити Мудрика?

Ісландці адекватний народ. Все по ділу. У них ще будуть шанси у наступному відборі.
Відразу відчувається толерантна евро держава. В приклад іншим.