25 березня 2024 20:06
2

Роман ЯРЕМЧУК: "Нам треба менше говорити, а більше робити на футбольному полі"

Форвард збірної України Роман Яремчук на прес-конференції перед матчем із Ісландією відповів на питання від ЗМІ.


– Чи є у вас ритуали, які ви завжди робите перед грою?


– Немає ритуалів. Потрібно гарно готуватись протягом тижня і бути професіоналом. Це мій ритуал.


– Караваєв в інтерв’ю сказав, що завтра в збірної немає права на помилку. Чи легко налаштуватися на цю думку команді?


– Я думаю, що потрібно менше казати в пресі, що це матч нашого життя і ми повинні вигравати. Нам треба менше говорити, а більше робити на футбольному полі. Ми всі розуміємо, що для нас важливий матч. Всі хлопці виступають на високому рівні в своїх клубах і представляти свою країну це зовсім інакше. Потрібно завтра показати на футбольному полі, що ми не на словах хороші футболісти, а на ділі.


– Раніше в нас у збірній 90% футболістів були з "Динамо" або "Шахтаря". Зараз 15 різних клубів, ми колись про це мріяли. Але як це впливає на команду, можливо гірше один одного знаєте, бо в клубах різні стратегії?


– Звичайно, що це плюс для нашої країни, бо ми представляємо кращі чемпіонати світу. Я думаю, що тренерському штабу непросто за декілька днів нас всіх зібрати в одну схему, щоб ми однаково думали, тому що в своїх клубах ви граємо за різними схемами. Звичано, що тренерському штабу складно, але рівень футболістів виріс. І як я раніше сказав, потрібно показувати це на футбольному полі. В минулому матчі ми на футбольному полі не показали свій рівень класних футболістів, але потрібно це показати тут, бо збереться багато наших вболівальників і буде дуже відповідальний матч.


– Хто на даний час є лідером в роздягальні збірної?


– Мені здається, що зараз відбувається зміна поколінь в нашій збірній, приходять більш молоді хлопці. На моє бачення, що нам дуже не вистачає Ярмоленка і Степаненка у роздягальні, їхніх лідерських якостей. Іноді потрібно, щоб хтось із старших встряхнув молодших. Мені здається, що на такі відповідальні матчі їх дуже не вистачає, але зараз є достатньо людей які виступають на високому рівні і можуть підказати.


– Деякі футболісти казали, що після того як тренер вийшов із роздягальні футболісти поспілкувалися окремо, була у вас відверта розмова і ти був одним із найбільш активних. Чи побачив ти, що є зміни в колективі і ви зрозуміли, чи буде якесь інше відношення до матчу?


– Не знаю хто таке сказав, бо виходить, що була розмова між командою, але хтось таке розповів, а це погано, що хтось тобі розповів. Ми поговорили, що ми пройшли такий досвід після Шотландії, коли в нас була велика ейфорія, що ми за крок до Чемпіонату світу, а в матчі проти Вельсу ми розчарували всю країну. Потім ходили плакали всі і витирали один одному соплі. Тому була розмова, щоб цього не повторилось. Щоб всі серйозно віднеслись і забули цей матч з Боснією і відправились в готель з настроєм на наступний матч. Як я говорив, ситуація в країні не дозволяє зараз святкувати. Потрібно втішити наших вболівальників і хлопців, які тримають фронт.

что то он разговорился
Караваєву це дуже потрібно почути. Безотказний. Таке враження що коли бачить мікрофон, ноги самі до нього несуть, рот відкривається а мозг відключається. Одне інтервʼю за одним, а нічого розумного так і не сказав. "Будемо більш працювати", "Будемо розбирати"