25 березня 2024 20:00

Сергій РЕБРОВ: "Сподіваємось, що Циганков зіграє з Ісландією, але рішення приймемо завтра"

Головний тренер збірної України Сергій Ребров провів прес-конференцію перед матчем із Ісландією.


– Чи готовий завтра зіграти Циганков?


– Сподіваємось. Він тренується декілька днів. Завтра приймемо рішення. Зараз він тільки 2 дні тренується, тому найголовніше це його фізичні кондиції.


– В матчі з Боснією ви перейшли на схему в 2 форварди. Яремчук після матчу сказав, що йому комфортно грати в такій схемі. Чи є можливість завтра побачити схему з двома форвардами?


– Так, є можливість.


– Тренер Ісландії сказав, що Україна відчуває тиск і йому здається, що це може зіграти їм на користь. Як ви вважаєте, чи відчуває команда тиск через відповідальний поєдинок? І яким вам за останні дні здався моральний стан команди?


– Я не думаю, що лише гравці збірної України відчувають тиск, а й вся Україна. Кожен день ми отримуємо ракетні обстріли й тому я думаю, що гравці розуміють, для кого вони грають. Ця гра дуже важлива для нас усіх - допомогти нашим людям, надати якісь емоції. Я впевнений, гравці це розуміють. Я перед грою сказав гравцям: "Ви повинні зробити те, що ви любите, те, що ви можете зробити це якісно на полі". Тому завтра гравці повинні зосередитися на грі і не думати про інші справи.


– Яку найбільшу загрозу від збірної Ісландії ви вбачаєте?


– Це дуже міцна команда з дуже якісними гравцями. Ми розуміємо, який це сильний опонент. Але в першу чергу я вірю в своїх гравців і ми концентруємося на власній грі.


– За останні місяці Клопп, Хаві та Анчелотті сказали, що футбол це великий адреналін, але вони рідко отримують радість через постійний пресинг. В такий важливий для всієї країни період часу, чи кайфуєте ви від роботи, яку робите?


– Я вже відповідав на це питання перед минулою грою. Я завжди маю велике задоволення працювати на Україну, в будь-який час. Зараз це навіть більш важливо, мені цікаво тут працювати, я люблю працювати з українськими гравцями, які мене розуміють і намагаються щось зробити разом зі мною. В цей час для мене дуже почесно працювати для України.


– Наскільки Зінченко готовий провести два матчі поспіль?


– Я не знаю, наскільки Олександр готовий провести два матчі. Подививмось завтра. Ми ще не вирішили, чи буде грати Олександр. Я вважаю, що він заслуговує грати, він патріот, але на жаль він пропустив багато часу в "Арсеналі". Зараз приймемо рішення, тому я не знаю, як він зіграє.


– Ви забивали Ісландії переможний м’яч, чи згадували ви його? І наскільки сучасна Ісландія за стилем гри відрізняється від тієї Ісландії, що була 25 років тому?


– Коли мені надали інформацію, то я прочитав, що забивав Ісландії, але я не пам’ятаю ні того м’яча, ні тієї Ісландії. Зараз я вважаю, що Ісландія сильно додала. І той крок, який вони зробили, в першу чергу - дисципліна. Я багато читав про Ісландію, що вони зробили багато шкіл та полів у своїй маленькій країні. Тому я вважаю, що зараз зовсім інша Ісландія, ніж в ті роки, коли я був гравцем.


– Тренер Ісландії сказав, що футболісти зараз думають тільки про футбол, незважаючи на контекст, в якому ми живемо. Чи правда це?


– Я пам’ятаю, що коли був футболістом, то перед матчем сильно переживав емоційні моменти, але коли виходив на поле, то все забував і концентрувався виключно на грі. Так буде відбуватися і зараз. Але, якщо ви говорити про контекст в якому ми живемо, про війну в Україні, то сьогодні зранку я бачив, як усі наші футболісти були в телефонах і дивились новини про обстріли в Одесі та Києві. Зважаючи на це, ми будемо більш мотивовані, заряджені і злі, щоб показати всі наші емоції на футбольному полі.


– Зважаючи на ваш ігровий досвід, наскільки доречно робити заміни голкіперів у спарених матчах, тим більше коли на кону стоїть вихід на чемпіонат Європи? Чи можна взагалі робити таке?


– Незнаю, можна чи не можна. Можуть бути травми, все може бути в національній збірній. Я вже казав, що я задоволений, що всі наші голкіпери мають ігрову практику на високому рівні. Гра завтра, ще приймемо рішення.


– Останнім часом збірна дуже активна в медіа, велика кількість медіа та відео контенту, нові амбасадори. Як відомо, часто тренери українських команд проти такої активності, як ви ставитесь до такого і чи може це впливати на гравців?


– Якщо ви бачите, що більше активності, значить я ставлюсь позитивно. Я вважаю, що це допоможе гравцям і ми повинні бути відкриті в цей важкий час. Всі повинні знати, що думають гравці і що коїться в збірній. Я не проти і я вдячний Андрію Миколайовичу, який запитав мене, чи можна це робити. Це його ідея надати вболівальникам більше інформації.


– Після матчу з Боснією і Герцеговиною футболісти говорили, що не виконали установку тренера. Як це можливо на такому рівні? Як зробити так, щоб вони виконали цю установку з Ісландією?


– Якщо ми так погано грали, а я вважаю, то ми усі повинні задуматися над тим, у чому була проблема. Ми провели розмову в роздягальні після матчу. Упевнений, що ми всі на завтрашню гру вийдемо в іншому настрої.