22 березня 2024 20:05

Максим ШАЦЬКИХ: "Якби я бачив Бражка перший раз - подумав би, що він вже давно основний гравець збірної"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких прокоментував для «Динамоманії» перемогу збірної України над Боснією і Герцеговиною.


– Які ваші враження від гри збірної України у матчі проти Боснії та Герцеговини?


– Чесно кажучи, перший тайм мені не сподобався. В принципі, це логічно, тому що і Боснія – далеко не проста команда, дуже потужна, дуже міцна. Майже всі боснійці грають у Європі, хороша команда. Легкої гри, чесно кажучи, я не чекав.


У другому таймі також нічого серйозного особливо на створили, але такі ігри в основному граються на результат, на характері. Плюс Сергій Станіславович сказав, що обстановка така у нашій країні… І хлопцям, думаю, нелегко. Найголовніше, що заміни спрацювали. Включили характер і двома точними ударами вирішили завдання.


– Кого, окрім головного героя гри Романа Яремчука, можете відзначити?


– В принципі, виділити особливо і немає кого. В обороні було надійно до того, як цей безглуздий гол залетів. А так все було надійно. Попереду було мало гостроти. Думали, що за рахунок швидких флангів через Мудрика і Зубкова зіграють, Судаков з глибини. Але не вдавалося. Довбик взагалі без м’яча був. Зрозуміло, що йому важко було. Щільна оборона, не давали дихати. Так сказати, що хтось сильно виділився, – виділити немає кого. Звісно, це команда перемога.


– Як можете оцінити дебют півзахисника «Динамо» Володимира Бражка?


– Дуже добре. Мені він сподобався. Міцний, молодий хлопець. Не тушувався, нічого такого. Наче він у збірній України грає не один рік. Абсолютно впевнено, міцно і надійно – сподобався. Чесно кажучи, якби я його не знав і бачив перший раз, то подумав би, що він вже давно основний гравець національної збірної.


– Бражко – головний кандидат на заміну Степаненка на довготривалій основі?


– Звичайно. Чому ні? Всьому свій час. Час прийшов. Ці зміни приходять, ми вже зараз бачимо. Середній вік нашої команди 24, у боснійців – 30. Хоча перед грою коментатори говорили, що вони повинні підсісти, але нічого побідного не було. Вони всю гру витримали, темп витримали. Боснія – дуже міцна команда.


– Які у вас очікування від вирішального матчу з Ісландією?


– Мені здається, що буде легше. Номінально ми граємо вдома, нас будуть підтримувати більше. Хоч і гра буде в Польщі, там багато наших. Давно не бачив Ісландію, але, думаю, вони сильно не змінилися за своєю стратегією і філософією гри. Україна буде з м’ячем, контролювати його. Складніше буде вскривати цю оборону. Задача, напевно, якомога швидше постаратися забити і гра, думаю, буде зовсім іншою. З’явиться простір, а бігти у нас є ким. Тому, я так думаю, що бажано забити якомога швидше перший м’яч і буде легше.


– Питання до вас як до нападника. Як ви очікуєте, чи вийде Яремчук після такого перформансу в старті, а Довбик опиниться на лаві запасних?


– До Довбика також претензій немає. Думаю, що, попри те, що Яремчук вийшов дуже добре і практично зробив цю гру, почне все одно Довбик.