19 березня 2024 17:42

Фігу про Роналду: "Він звір, найбільш націлений на боротьбу хлопець, якого я бачив після себе. Кріштіану продовжує забивати голи і завжди це робитиме"

Луїш Фігу оцінив перспективи збірної Португалії на Євро-2024.


– Цього літа відбудеться чемпіонат Європи. Що ви думаєте про збірну Португалії?

– Це одне з найкращих змагань у світі, і я кажу це не тому, що воно проводиться під егідою УЄФА, а через рівень команд, які змагаються та гравців.

У нас одна з найкращих команд у світі, з великим талантом та досвідом. Ми є одними з фаворитів у боротьбі за титул поряд із Францією, Англією... Є і звичні фаворити – Іспанія, Німеччина, Бельгія... Чесно кажучи, я думаю, що це буде дуже хороший чемпіонат, і я сподіваюся, що Португалія зможе стати чемпіоном.


– Ви здивовані, що Кріштіану Роналду все ще викликається та зіграє на іншому чемпіонаті Європи, якщо не станеться нічого дивного?

- Він звір, він самий націлений на боротьбу хлопець, якого я бачив після себе (сміється). Я жартую. Він продовжує забивати голи і завжди це робитиме, тому що гравець з таким єством і таким даром.

Я радий за нього, бо він завершить свою кар'єру, забиваючи голи та граючи на великих турнірах.

– Ви вірите у Жоау Фелікса?


- Він дуже талановитий, але йому потрібно бути трохи більше... Як би це сказати? Він повинен бути злішим, хотіти більшого, більшого і більшого. Але всі такі, які вони є, і іноді дуже важко змінити.

Він показав, що має багато якостей, але йому потрібно більше стабільності, – сказав колишній півзахисник «Барселони», «Реала» та збірної Португалії.