18 березня 2024 10:36

Георгій СУДАКОВ: "Мало людей зараз допускаю у своє оточення, бо перестав людям довіряти"

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков розповів, як змінилося коло спілкування зі зміною футбольного статусу.

– За три роки дуже сильно змінився твій статус загалом як футболіста. Ми розмовляли з Луніним, і він сказав, що йому дуже важко було без статусу грати в Реалі, бо ніхто тебе не сприймає як футболіста основи. Наскільки легко ментально тобі надається ця зміна статусу? Інші очікування, інший тиск, по-іншому.

– Десь на початку це впливало. Тоді був просто Мудрік ще, і все було довкола нього. Він на себе забирав усю увагу, весь тягар за результат. Я був на другому плані. Нині вже, звичайно, має виходити як лідер та виходити на перший план.

– Наскільки ти зараз змінився порівняно з тим, чим більше стає до тебе увага світу? Чи фільтруєш ти якось своє оточення, запити?

– Коли дорослішаєш, вже зрозумілішими стають ситуації. Багатьох людей згодом розкриваєш, розсекречуєш, скажімо так. Багато хто з тобою спілкується не просто тому, що ти хороша людина, а з користю. Багато такого. Що швидше ти це зрозумієш, то легше буде тобі далі.


Тому я це почав відчувати десь по комусь, почав помічати і став закритішим, мабуть, у цьому якраз плані. Я мало людей зараз припускаю у своє оточення, бо я просто перестав людям довіряти.

Складалися такі ситуації, і неодноразово вже, коли я просто розчарувався в людях. Тому зараз саме це більше не футбольний момент, а просто життєвий, що я в цьому плані закрився, став максимально сімейним. У мене мало друзів та маленьке оточення, з ким я спілкуюся, – сказав Судаков.


Фото: УАФ